Logo brielschecourant.nl


Schoolplein 14 geopend met fitlala

Klaas Schipper

Vrees voor vandalisme coatings

Bij zeven basisscholen in Hellevoetsluis werd vorige week een Schoolplein 14 geopend. Op maandag waren de Hendrik Boogaardschool en Palet Ravensehoek, Bonsenhoek en Nieuwenhoorn als eerste vier aan de beurt, dinsdag volgde de Windroos aan het Bolwerk en vrijdag was het groot feest bij de Bron en de Brandaris aan de Plataanlaan. Omdat wethouder Hans van der Velde verhinderd was, openden de enthousiaste leerlingen zelf hun Schoolplein 14 met de fitlala, het lied van de Koningsspelen 2018.

HELLEVOETSLUIS - Met het elders in het land al succesvol gebleken project Schoolplein 14 willen de scholen, de schoolbesturen PRIMOvpr, stichting Floreo en VCO de Kring samen met de Cruyff Foundation, de gemeente Hellevoetsluis, Rabobank VPR, de Kinderkoepel, Stiching PUSH en Lekker bezig! Hellevoetsluis de kinderen ook tijdens en na schooltijd uitdagen om samen meer te sporten en te spelen.

Coatings

Op de schoolpleinen zijn lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht. Deze coatings moeten leerlingen uitdagen om samen meer te sporten en te spelen.
Eerder ontvingen de scholen al een sportpakket en spellenhandboek om actief met de leerlingen aan de slag te gaan op hun Schoolplein 14. Behalve het stimuleren van het samen sporten en spelen biedt Schoolplein 14 leerkrachten structuur en overzicht op het schoolplein, nodigt het ook minder sportieve kinderen uit tot bewegen en stimuleert het de creativiteit van kinderen om zelf spelletjes te bedenken. Dat bleek vrijdagmorgen al wel op het met ballonnen en vlaggetjes versierde schoolplein van de Bron, waar het tot een spontane fitlala kwam.

Trots

Rabobank-directeur Ruud van Steen deelde mee dat hij er trots op is dat de bank dit project kon sponsoren en kondigde een gezonde traktatie aan. Jeffrey Emor van Push wees op de unieke samenwerking bij de realisatie van dit veel voorbereiding kostende project.

Meer berichten
Shopbox