Ommeloopers elke woensdag op pad

Nella van der Steen en Winnyfred Neuteboom zijn twee vlot pratende dames, die al een paar jaar wekelijks op pad gaan met wandelclub 'de Ommeloopers'.

BRIELLE - "En om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wij zijn geen club of vereniging. Wij vormen met z'n allen wel een enthousiaste groep lopers die er elke week op uit trekt," begint Neuteboom. Elke woensdag gaan ze op pad en zorgt Dick Monster ervoor dat er elke keer weer een nieuwe route gelopen kan worden. "Alles bij elkaar lopen we zo'n acht kilometer en als wandelaars dat willen, is vijf kilometer ook een optie."

Tiengemeten

In de winter is het aantal deelnemers iets minder groot. Dan zijn er meestal zo'n vijftien wandelaars. Maar als de temperaturen weer gaan stijgen, groeit de groep meestal tot meer dan twintig deelnemers. "Wat mij betreft mogen veel meer mensen die in één van de complexen van de Ommeloop wonen, zich een keer op woensdagochtend voor een wandeling melden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd", zegt van der Steen. "We zijn ook wel eens naar Tiengemeten geweest en naar de landtong van Rozenburg. Dat was nota bene op de koudste dag van het jaar," vult van der Steen aan. Nu kan ze erom lachen, maar toen was het erg koud. Als het even kan, wordt er elke maand een wandeling gemaakt in een andere, vaak mooie omgeving met veel groen. Er is dus afwisseling genoeg.

Schuur

Soms maak je gekke dingen mee. "Op een gegeven moment lopen we ergens in een buitengebied en gaat het ineens keihard regenen. Wij vluchten met z'n allen een schuur in. Staan we daar bij te komen en het nat uit de jassen te kloppen, staat ineens de eigenaar van de schuur naast ons. Stelt die man voor, voor iedereen even een bakkie koffie te zetten. We hebben het aanbod afgeslagen, omdat we weer verder moesten. Maar de gastvrijheid van die man hebben we wel erg gewaardeerd," zegt Neuteboom. En samen koffie drinken? Dat gebeurt altijd na afloop.

Meer berichten