Sportiefste scholen Hellevoet

PCBS de Regenboog dependance en OBS de Brandaris hebben de grote Fairplay cup gewonnen tijdens de Jeugdolympiade in Hellevoetsluis. Afgelopen vrijdag streden 14 basisschool-groepen om de titel 'Sportiefste school van Hellevoetsluis'. In totaal deden bijna 350 kinderen uit groep 5 en 6 mee. Regenboog en Brandaris mogen twee jaar lang de titel voeren. De Jeugdolympiade valt onder de paraplu van de 'Lekker bezig! Hellevoetsluis'-beweging, ondersteund door plaatselijke ondernemers in de vorm van fruit en water.

HELLEVOETSLUIS – De deelnemende scholen werden om 08.30 uur ontvangen door wethouder Hans van Lith, Ruud van Tergouw van het Helinium en Jeffrey Emor van stichting PUSH. Ze hielden een toespraak en een vuurspuwer spuwde onder toeziend oog van de kinderen het 'Olympisch' vuur aan. De officiële opening werd ingeluid met een demonstratie van een streetdancegroep van het Helinium. Daarna startte het programma en vertrokken de klassen naar de twee locaties. Op de velden van voetbalvereniging Hellevoetsluis werden de atletiekonderdelen en op de velden van hockeyclub Voorne de teamsporten gespeeld. 's Middags werd van programma gewisseld.

De jeugdolympiade was primair voor de leerlingen van groep 6 en bestond uit drie teamsporten: handbal, voetbal en slagbal en vijf atletiekonderdelen: 60 meter sprint, 400 meter hardlopen, verspringen, tennisbalwerpen en hordelopen. Het was een goed georganiseerd evenement in een sfeervolle ambiance.

Meer berichten