Roodgele diner smaakt naar 'meer'

Elk jaar ontmoeten de sponsors van de voetbalvereniging Rozenburg elkaar tijdens een speciaal daarvoor belegde avond. Tot vorig jaar een avond met een bekende sportman als gast in de kantine op sportpark West. In 2018 koos de grote roerganger van de sponsorcommissie, Ton de Groot, voor een andere aanpak: het roodgele diner. Het bleek een schot in de roos.

ROZENBURG - Pepe Fernandez van restaurant La Caleta op het Raadhuispein, was gastheer. Ook hij maakt deel uit een sponsorgroep van meer dan 80 (!) sponsors die Rozenburg telt. Daar mag je als vereniging, en in het bijzonder de sponsorcommissie, trots op zijn. En het spreekt voor zich dat een diner als dit, bij een sponsor plaats vindt.

In zijn openingswoord sprak Ton de Groot zijn waardering uit voor zoveel steun van de sponsors. Zij hadden voor deze avond massaal gehoor gegeven aan de uitnodiging. "En", vervolgde De Groot, "het spreekt voor zich, dat je als ondernemers elkaar opzoekt en zaken met elkaar doet. Deze avond was daarvoor een start om de contacten te leggen, dan wel te versterken. Een simpel voorbeeld. Eén van de sponsors was blij verheugd met La Caleta. Het was voor hem aanleiding om, binnenkort met zijn medewerkers juist hier een gezellig samenzijn te organiseren. En daar gaat het om."

Bloemetjes

De Groot heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Vandaar dat hij Siem Oosterman naar voren riep. Ooit een begenadigd voetballer, nu al meer dan 35 jaar (!) een trouw sponsor. Een bloemetje was daarvoor op z'n plaats. Een stukje waardering en een sponsor die extra in het zonnetje wordt gezet.

Kika

Eén van de hoofdsponsors, Erik de Winter van Bouwmanagement, spant zich al langere tijd in om voor Kika (Stichting Kinderen kankervrij) geld in te zamelen. Daarvoor loopt hij over de hele wereld marathons. Ook vanavond is het zijn vraag om te doneren voor dit bijzondere doel. En aan het einde van de avond kon Ton de Groot meedelen, dat de ondernemers zich niet onbetuigd hadden gelaten: € 755,-.

Het lopend buffet vond zijn weg bij de aanwezige ondernemers. Verder werd voorkomen dat de sponsors 'op een droogje' zaten. Die combinatie van lekker eten en een drankje bleek de balans om het gezellig met elkaar te hebben. En dan ook nog de levendige muziek.

Het roodgele diner 'smaakt naar meer'. Het eerste roodgele diner op woensdag 4 april was een doorslaand succes. Volgend jaar ongetwijfeld weer. Nu is er al de tijd voor om na te denken hoe dit ingevuld gaat worden.

Meer berichten