Wielerrenners en ATB'ers Waterstad openen seizoen

Wielertoer- en ATB-club Waterstad start zondag 8 april het nieuwe fietsseizoen voor leden en niet-leden met de Van Den Ban openingstocht. De schaatsen kunnen weer in het vet en de fiets uit de winterstalling om zo het nieuwe wielerseizoen sportief te beginnen. De totale lengte van de rit is 82 km. Er wordt in diverse groepen verreden.

HELLEVOETSLUIS - Vertrek en aankomst zijn vanaf het clubgebouw aan de Maarten Luther Kinglaan 9 in Hellevoetsluis. De vertrektijd is 09.00 uur, inschrijven kan vanaf 08.30 uur. Halverwege is er een stop voor een bakkie koffie/thee en een appelpunt. De groepen A, B, C en D rijden met verschillende gemiddelde snelheden en onder begeleiding van ervaren wegkapiteins. Let wel: bij de clubritten is het motto 'samen uit, samen thuis!'

De A-Groep rijdt 30 kilometer, de B-Groep 28 kilometer, de C-Groep 25 kilometer en de D-Groep 20 kilometer.

WTAC-Waterstad is een wielertoerclub die in 1992 is opgericht door een aantal enthousiaste wielerliefhebbers. Zij zagen kans om de club snel te laten groeien, mede door het aantrekken van sponsors. Zo kon het gebeuren dat in 1994 een clubtenue met de bekende Hellevoetse vuurtoren werd ontwikkeld. Op de website is naast actuele informatie, ook alles te vinden over het bestuur, commissies, evenementen, kleding en lidmaatschap. Deze website is te vinden via www.wtac-waterstad.nl.

Genieten

Het bestuur nodigt leden en niet-leden uit deel te nemen aan de openingstocht. Het is bij uitstek de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe je in groepsverband, met alle voordelen van dien, kan genieten van fietsen in de natuur. Het spreekt voor zich dat elke deelnemer zelf bepaalt bij welke groep hij/zij het liefst aansluit. Voor leden wordt een bijdrage van € 3,- voor twee maal koffie/thee en éénmaal appelpunt gevraagd en voor niet-leden zijn de kosten € 6,- (bij de start vooraf te voldoen).

Deelnemers die geen toerfietskaart van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) hebben of lid zijn van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) zijn niet verzekerd. Het is verstandig om vooraf via de NTFU een dagverzekering af te sluiten of ter plekke lid te worden van WTAC-Waterstad (dan bent u per direct verzekerd). Voor meer informatie stuur een mail naar pr@wtac-waterstad.nl.

Meer berichten