Paasfeest voor cliënten van de Voedselbank

Wie op Goede Vrijdagmiddag langs de voedselbank in Hellevoetsluis kwam zag daar iets bijzonders. De cliënten die in aanmerking komen voor een wekelijks voedselpakket kwamen met goed gevulde tassen naar buiten.

HELLEVOETSLUIS - Aangevuld met een fleurig boeket van een bloemenkweker, feeststollen, paaseitjes en allerlei lekkers voor Pasen opgehaald tijdens de gehouden winkelactie bij Albert Heijn. Daarbij zat ook nog een doos eieren van De Tweede Kans en lekkere smeerkaas van Remco, de kaasboer van de markt. Tot slot nog een versiering voor op de paastafel.

Verzamelen

De vrijwilligers hadden hun handen vol om, naast de genoemde donaties, ook de producten vanuit het distributiecentrum in Rotterdam en leveringen van de collega voedselbank in Spijkenisse in de kratten te verzamelen. Een hele klus om alles te regelen, maar gezien de reacties van de cliënten die met zoveel producten konden worden verwend en daardoor met een glimlach op het gezicht het pand verlieten, kon de beloning voor de vrijwilligers niet groter zijn.

Het motto was dan ook: 'Blij dat we er kunnen zijn voor hen'.

In de afgelopen weken zijn er ook acties gehouden op een aantal basisscholen: in Vierpolders bij OBS De tiende penning, in Hellevoetsluis bij de Sterrenwacht en de Hendrik Boogaardschool.

Meer berichten