Kom naar zorgboerderij 'Op Aarde'

Zorgboerderij 'Op Aarde' doet komende zaterdag mee met 'Kom in de kas'. Voor de 41e keer wordt deze open dag door boeren en tuinders op Voorne Putten georganiseerd.

BRIELLE - "Wij zijn weliswaar geen traditioneel boerenbedrijf, maar onze zorgboerderij kent wel degelijk ook akkerbouw, zoals er elders op het eiland ook is." Zorgboer Ronald van de Vliet helpt hiermee een misverstand uit de wereld. "Wij kennen bij ons twee groepen deelnemers van respectievelijk maximaal elf en zeven deelnemers per dag. De deelnemers zijn ouderen met -beginnende- dementie." Sinds ruim een jaar worden aan maximaal achttien deelnemers een zeer gevarieerde dagbesteding aangeboden. "Wij merken dat onze kleinschaligheid prima werkt. Daarom zullen we niet verder doorgroeien," zegt van de Vliet.

Vrijwilligers

In totaal doen dit jaar veertien bedrijven mee aan 'Kom in de kas'. Naast melkveebedrijven en de zorgboerderij ook bijvoorbeeld de Brielse Alpaca fokkerij en een orchideeën-kwekerij. Er is aanstaande zaterdag voor iedereen wat wils met de zorgboerderij 'Op Aarde' als de meest bijzondere deelnemer. "Wij hebben een grote groep vrijwilligers. En zonder die vrijwilligers zouden wij niet kunnen bestaan. Met andere woorden: de vrijwilligers bij ons zijn nodig om hoogwaardige zorg te kunnen blijven geven." Achtereenvolgens noemt Van de Vliet: chauffeurs, keukenhulpen, werkers in de tuin, fietsers die er op een duofiets op uit gaan. En er zijn vrijwilligers die van alles doen, helemaal afhankelijk van het werk dat gedaan moet worden." Hoewel het verloop aan vrijwilligers erg klein is, vertrekken er toch wel eens door bijvoorbeeld verhuizing of het aannemen van een baan. "Op dit moment kunnen we vier, vijf nieuwe vrijwilligers goed gebruiken."

Wie dat wil, krijgt aanstaande zaterdag een unieke kans van dichtbij eens te zien wat er op de zorgboerderij gebeurt. Spreek de zorgboeren, spreek de vrijwilligers, neem een kijkje in de kas en maak gerust ook kennis met het beestenspul.

Meer berichten