Piet van Strien laat met trots het herinneringsbord zien dat hij vorig jaar ontving van de 'schietvereniging Rockanje'. FOTO: Martin van Gurp
Piet van Strien laat met trots het herinneringsbord zien dat hij vorig jaar ontving van de 'schietvereniging Rockanje'. FOTO: Martin van Gurp (Foto: Martin van Gurp)

Piet van Strien is een sociaal mens

Piet van Strien woont al jaren met zijn vrouw in Rockanje. Hij is niet zomaar een inwoner van de badplaats. Dat bleek een paar maanden geleden wel tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Westvoorne.

Waar stond je wiegje?

Ik ben op 22 augustus 1947 geboren in nieuw Hellevoet. Daar heb ik gewoond tot aan mijn trouwen. Dat was in 1970. Toen ben ik verhuisd naar Rockanje en daar wonen mijn vrouw en ik nog steeds.

Rockanje. Waar ben je trots op?

Waar ik van alles mee heb, is Rockanje. Dat is mijn dorp. Nieuw Hellevoet niet meer. Dat is allemaal al zo lang geleden. Rockanje ligt niet alleen in de natuur. Het is natuur met bijvoorbeeld een geweldig strand. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen maar in het najaar en de winter naar het strand ga. Ik ben geen zonaanbidder.

Wat kan er beter in Rockanje?

Vorig jaar hebben mijn vrouw en ik ons huis verkocht. Het werd te groot. Meer dan de helft van die woning gebruikte we alleen nog maar als opslag. Nog even en we zijn een jaar intensief op zoek naar een kleinere woning, waar ik samen met mijn vrouw oud kan worden. Maar het is ons steeds niet gelukt, iets geschikts te bemachtigen. Van armoede bivakkeren we alweer maanden in een vakantiewoninkje.

Waar kennen de mensen je van?

Misschien kennen de mensen me wel van de tijd dat ik werkte bij een financieringsmaatschappij. Daar was ik vanaf mijn 15e in loondienst en ben daar pas bij mijn pensionering weggegaan.

Daar kreeg u vast de erepenning van de gemeente Westvoorne niet voor.

Nee, dat klopt. Ook in vroegere tijden was ik secretaris van het bestuur dat motorcross organiseerde. Jarenlang ben ik erg betrokken bij de schietvereniging en de laatste vijf jaar zet ik me in voor de Zonnebloem Westvoorne. Ik help onder meer bij het organiseren van uitjes en ik begeleid deelnemers.

Meer berichten