Ingrid van Willigen en Hans Slagter verheugen zich op het watersportseizoen op het Brielse Meer. Wandelaars en fietsers zetten ze graag met het Geuzenveer over. (Foto: PR)
Ingrid van Willigen en Hans Slagter verheugen zich op het watersportseizoen op het Brielse Meer. Wandelaars en fietsers zetten ze graag met het Geuzenveer over. (Foto: PR) (Foto: Ralph Julsing)

Geuzenveer vaart weer vanaf 1 april!

Ingrid van Willigen en Hans Slagter zijn de nieuwe eigenaren van het nieuwe veerpontje, het Geuzenveer, op het Brielse Meer. "Een geweldige aanwinst, deze nieuwe ondernemers, want het Brielse Meer kan dit enthousiasme en deze impuls goed gebruiken", meldt Els Barendregt. Els is onder meer organisator van het Brielse Meer Spektakel.

Regio - "Ingrid en Hans hebben grootse plannen met hun terras, inclusief een ijsje en een lekkere plek om te vertoeven, als mensen een rondje rondom het Brielse Meer doen. Of het nu op de fiets is of op de skate of wandelend", aldus Els Barendregt van MoveOn Communicatie.
Ingrid van Willigen en Hans Slagter gaan vanaf zondag 1 april open. "Wij zijn als organisator van het Brielse Meer Spektakel heel erg blij met het veerpontje, omdat het extra mogelijkheden biedt voor mensen om snel naar de Noordkant te gaan. Ook met het geplande vuurwerk op vrijdagavond 22 juni - vlakbij Camping de Krabbeplaat - biedt dit natuurlijk meer mogelijkheden.
De ex-binnenschippers Ingrid van Willigen en Hans Slagter gaan de overtochten met het fiets-/voetveer op het Brielse Meer verzorgen. Ook zullen ze vanuit het Watersportcentrum Brielle (motor)bootjes gaan verhuren, zodat degenen die dat willen op eigen gelegenheid het Brielse Meer kunnen verkennen.
Het pontje, dat de Brielse Veerweg - naast Watersportcentrum Brielle - verbindt met de Rochus Meeuwiszoonweg is al jaren een bekend fenomeen op het Brielse Meer. Ingrid en Hans gaan enthousiast aan de slag om de passagiers weer veilig over te zetten en een goede service te verlenen. "Het is leuk om weer terug te zijn in Brielle", zegt Hans, "voordat we een binnenvaartschip kochten 10 jaar geleden, hebben we een aantal jaren met veel plezier in Brielle gewoond."
Op 17 januari ondertekenden Hans en Ingrid de contracten met de vorige eigenaar van de veerpont A. Boertje en Staatsbosbeheer. Inmiddels zijn de websites watersportcentrumbrielle.nl en geuzenveer.nl gereed met veel praktische informatie over bootverhuur en vaartijden. Bij het watersportcentrum zijn stalen toei- en motorboten te huur, maar ook waterfietsen en één- en tweepersoons kano's.
Het terras nodigt uit tot een bezoekje. Bekijk straks de watersportactiviteiten vanaf het terras, onder het genot van een drankje of een ijsje. En terwijl je van het mooie uitzicht geniet, kun je tegelijk gratis je e-bike opladen!
Naast het terras is de op-/afstapplaats van het fiets-/voetveer naar Brielle. Kijk op www.geuzenveer.nl voor alle informatie over het pontje. Naast het terras is een verharde trailerhelling van zes meter breed. Helling en parkeren zijn gratis.

Meer berichten