Foto: Mirjam van der Boom

Ad Schrooten Koninklijk onderscheiden met speld

De jaarlijkse showavond van Libertatis Primitae kreeg zo vlak voor de pauze een bijzondere wending, toen Briels burgemeester Gregor Rensen het podium op stapte. Hij onderbrak het optreden om dirigent en muzikaal leider van 'de big band en percussie', Ad Schrooten, een Koninklijke Onderscheiding op te spelden.

BRIELLE - Verrast als Schrooten was, liet hij alle aardige woorden van de burgemeester over zich heen komen, terwijl na het opspelden van de onderscheiding, geklap, gejoel en geschreeuw van alles wat Libertatis Primitiae was, zijn deel werd. Inmiddels stond zijn stralende naast hem.

De onderscheiding was, zo zei de burgemeester, meer dan verdiend.

Activiteiten

Burgemeester Rensen zei onder meer: "naast zijn muzikale leiding verricht Ad Schrooten al vele jaren, om niet te zeggen gedurende bijna zijn gehele leven en gedurende vele uren per week, diverse vrijwillige activiteiten in en buiten de vereniging."

Aubade

"Ook als muziekdocent van het Maerlant College is Ad in zijn vrije tijd graag bereid extra muzikale voorstellingen of optredens te begeleiden", benadrukte de burgervader. "Denk bijvoorbeeld aan activiteiten als de jaarlijks terugkerende aubade op Koningsdag, het Maerlant Choir en de Maerlant Salsaband."

Meer berichten