Foto: Cris Rolandus

'Maximale uit trainerscarrière halen'

Paul Bestebreur blijft ook na dit seizoen hoofdtrainer van vierdeklasser Vierpolders. De Nieuw-Beijerlander was er snel uit met de club. De deze week 43 jaar geworden oefenmeester voelt zich thuis in Vierpolders. "Het gevoel is vanaf dag één goed, vanaf het moment dat ik met de leiding van de vereniging in gesprek ging, nu een jaar geleden. Weet nog dat ik destijds tegen mijn vrouw zei: 'dit zou wel eens goed kunnen komen.' Ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze."

VIERPOLDERS – Voor Bestebreur is Vierpolders zijn eerste job als hoofdtrainer. Vorig seizoen was hij assistent van Dennis van Gils bij 'zijn club' NBSVV. Daarvoor had hij Piershil 2 onder zijn hoede. "Ja, NBSVV," lacht hij, "mensen zien mij als één met NBSVV. Ik woon op het dorp, zie de club liggen. Gek is dat niet. Ik zal ongetwijfeld wel genoemd worden als die positie vacant is, ook wel logisch. Wellicht in de toekomst, maar nu niet. Wie weet over vijf of zes jaar, je weet het niet. Dat blijft wel kriebelen."

Aan de andere kant is Bestebreur zelf ook ambitieus. Wil hij hogerop. "Ik heb mijn hele leven bij NBSVV gevoetbald, op een jaartje SHO na, toen een hoofdklasser. Daar besloot ik na een half jaar te vertrekken. Heb ik nog steeds spijt van. Het rommelde bij de club, privé veranderde mijn werksituatie, ik besloot weg te gaan. Had ik nooit moeten doen. Daarom juist wil ik als trainer wel het maximale eruit halen. Kijken waar mijn plafond ligt. Eerst ervaring op doen bij Vierpolders een paar jaar, dan mijn trainersdiploma TCII halen, misschien assisteren bij een eerste of tweedeklasser. Wie zal het zeggen, zou ook kunnen dat het hoofdtrainerschap mij zo bevalt dat ik niet terug wil naar die rol van assistent."

Met Vierpolders bezet Bestebreur in de vierde klasse G momenteel de zesde positie. Enkele maanden geleden stond hij nog derde. "Na een wedstrijd of zeven a acht ging het frivole er een beetje af. We draaien wat minder, maar staan er wel gewoon bij, in die brede subtop achter koploper OVV, de gedoodverfde titelfavoriet." Bestebreur denkt nog wel eens terug aan de eerste periode van dit seizoen. "Wij lieten toen onnodig punten liggen, anders hadden wij die eerste periodetitel gepakt. Eigenlijk had die prijs voor ons moeten zijn. Ons doel is wel om een prijsje te pakken. Clubs wapenen zich nu tegen Vierpolders, er wordt over ons gesproken, daar moeten wij weer een antwoord op vinden." Bestebreur staat met Vierpolders op de zesde stek in de vierde klasse G en verloor slechts eenmaal. Vijf duels leverde een zege op, vijf keer speelde Bestebreurs team ook gelijk. "Achter OVV heeft zich inmiddels een grote groep verzameld, met ploegen die mogelijkheden zien om een prijs te pakken."

Meer berichten