Foto: Martin van Gurp

Is Creative-Incentive een winkel?

In november van het vorige jaar opende in de Koopmanstraat in het hartje van Brielle een wel heel bijzondere winkeltje zijn deuren. Het gaat om Creative-Incense, waar alles draait om natuurzuivere geuren.

Martin van Gurp

Brielle - "Eigenlijk is het geen winkel, maar een werkplaats. En om het gelijk maar extra ingewikkeld te maken, kunnen er toch ook allerlei artikelen gekocht worden," zegt Michaël Kinkel. Hij is de huurder van het pand en samen met zijn vrouw Carry drukdoende om van hun werk een succes te maken. "Hier draait alles om geuren, in allerlei soorten en maten." En terwijl hij dat zegt, wijst hij naar een serie glazen potten en met daarin een grote variatie van allerlei producten zoals hars, bloemen, bladeren, houtsoorten en vruchten.

Unieke mengsels

Afhankelijk van wensen van klanten en/of zijn eigen inspiratie, mengt Michaël verschillende elementen, tot een bijzonder en vaak uniek mengsel. Meestal komt er een ouderwetse vijzel aan te pas om de stukken hars tot korreltjes te vermalen, waar soms olie aan wordt toegevoegd.

"In mijn handleiding doe ik uit de doeken, hoe je thuis zo goed mogelijk van die geuren kan gaan genieten," zegt Michaël. Het komt erop neer dat de geur moet gaan verdampen door gebruik te maken van een brandertje met daaronder een waxinelichtje. Telkens is een klein beetje mengsel meer dan voldoende.

Chinese acupuncturist

Toen ging Michaël vertellen over hoe het allemaal begonnen is. Het is een bijzonder verhaal. "In 2007 overkwam mij een ernstig fiets ongeluk. De schouderbanden van de rechter schouder waren afgescheurd. Het herstel duurde lang. Uiteindelijk bleek dat ik mijn beroep niet meer kon uitoefenen, terwijl de pijn maar bleef. Alternatieve geneeskunde in de vorm van een Chinese acupuncturist in Rotterdam heeft mij uiteindelijk kunnen genezen. En dat terwijl de dokters het niet meer wisten" En of het in de Koopmanstraat nou een werkplaats of winkel is, maakt Michaël eigenlijk helemaal niet uit.

Meer berichten