Inmiddels heeft Arie reeds meer dan 1700 taxatiedagen op zijn naam staan.
Inmiddels heeft Arie reeds meer dan 1700 taxatiedagen op zijn naam staan.

Taxatie oude en zeldzame boeken in Rockanje

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt maandag 15 januari van 13.00 tot 16:00 uur naar Badhotel Rockanje om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Rockanje - De heer Molendijk organiseerde destijds twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto's, ansichtkaarten en albums zijn welkom. Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.
Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Meer berichten
Nieuwste reacties