Logo brielschecourant.nl


Rob Sanbrink en zijn vrouw
Rob Sanbrink en zijn vrouw (Foto: Martin van Gurp)

Zilveren infirmeriespeld voor verraste Rob Sandbrink

De afgelopen week zijn er de nodige nieuwjaarsrecepties geweest. Een van de eerste was die in de Brielse Infirmerie van Welzijn Ouderen van de Catharina Stichting. De heer Rob Sandbrink ontving daar de zilveren Infirmeriespeld 2018.

door Martin van Gurp

Burgemeester Gregor Rensen hield een korte toespraak en roemde Brielle om haar grote contingent aan vrijwilligers in het algemeen en die van de Welzijn Ouderen in het bijzonder. Al een aantal jaren doet wethouder Wilbert Borgonjen in september bij de opening van het nieuwe seizoen een poging om alle activiteiten van Welzijn Ouderen vanaf de eerste tot de laatste op te sommen. Helemaal volledig was hij tot nu toe nog geen enkele keer. De reden is niet vergeetachtigheid of iets van dien aard bij de Brielse wethouder, maar de erg lange lijst aan activiteiten.

Vrijwilligers erg belangrijk

Bij al die activiteiten zijn een of meerdere vrijwilligers betrokken. Dat was een belangrijke reden voor de burgemeester om bij hen nadrukkelijk stil te staan. "Als we geen vrijwilligers zouden hebben, zou het leven niet alleen onaangenamer zijn, maar de maatschappij zou er zelfs door ontwricht worden," zei hij. "Het is daarom helemaal niet zo gek een applaus aan uzelf te geven," zei hij nog. En applaus volgde

Uitreiking zilveren speld

Het is een goed gebruik dat jaarlijks tijdens de nieuwjaarsreceptie van Welzijn Ouderen de zilveren Infirmeriespeld wordt uitgereikt. "En met die speld eren we gelijk een beetje al die vrijwilligers die elk jaar in de weer zijn en op wie altijd gerekend kan worden," zei de heer Rensen. Vrijwilligerswerk is uiteraard vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Deze keer ging de speld naar de verraste heer Rob Sandbrink. Hij is sinds 2005 een actieve vrijwilliger bij Welzijn Ouderen. Hij zet zich in voor onder andere de zomertour. Hij coördineert die activiteit. "Hij regelt zijn eigen zomervakantie zodanig, dat hij de zomertourdagen in juni, juli en augustus van Welzijn en Ouderen niet hoeft te missen," zei de burgemeester.

De eerste tour werd gereden in 2006. Toen gingen er elke twee weken drie auto's erop uit. Dat is tegenwoordig wel anders.

Nieuwe route

De ritten gaan naar Rozenburg, Maasvlakte, Rhoonse Grienden, Voorne-Putten, Schouwen-Duiveland, Bernisse, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard en ieder jaar wel een verrassend nieuwe route. Elke keer wordt er zo'n 100 kilometer gereden.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox