Foto: Martin van Gurp

Tintunes treden op in Paradiso

Door Martin van Gurp

 zondag 14 januari treedt het gemengd koor Tintunes uit Tinte op in Paradiso in Amsterdam.

Hoe het zo gekomen is dat deze eervolle invitatie er kwam, vertellen Lauwrens van der Leer en Anita Kamphorst, respectievelijk dirigent en bestuurslid van het koor.

Tweede optreden in Paradiso

"Wij gaan inderdaad optreden in het walhalla van de popmuziek," begint een enthousiaste Anita. Lauwrens is niet minder begeesterd en neem gelijk het stokje van Anita over. "Wij hebben daar al eens eerder in ons achtjarig bestaan mogen optreden en dat is de Amsterdamse organisatie blijkbaar zo goed bevallen, dat we nu weer zijn uitgenodigd."

Het gemend koor bestaat uit zo'n zestig zingende leden; mannen en vrouwen, alten en sopranen, bassen en tenoren. Ze zijn blij dat deze groep het mogelijk maakt dat zo'n beetje alles wat ze willen zingen, ook inderdaad ten gehore kan worden gebracht.

Vriendenclub

Tijdens het gesprek blijkt dat mannelijke zangversterking altijd wel welkom is. "En dat allemaal terwijl we binnen onze zangvereniging maar erg weinig verloop kennen. Ik durf rustig te stellen, dat wij met z'n allen een grote vriendenclub zijn," zegt Anita.

Streven naar kwaliteit staat bij Lauwrens hoog in het vaandel. "En dat betekent niet, dat iedereen in staat moet zijn solo's te kunnen zingen. Kwaliteit wordt bevorderd, door de repetities, door naar elkaar te luisteren, door te leren van een ander."

Dat het koor een zeker aanzien heeft, blijkt uit een tweede optreden straks in Paradiso. Ook tekenend is, dat er drie speciale en succesvolle kesrtconcerten zijn gegeven.

Pianist

Vincent de Mulder is de meer dan een gewaardeerde pianist. Hij is samen met Lauwrens de drijvende muzikale kracht achter de Tintunes. "Vincent is belangrijk om zijn muzikale inbreng, maar onderschat niet dat hij op een prima en vooral ook leuke manier met iedereen van Tintunes omgaat.

Meer berichten