Musketiers in heerlijke kerstmusical

Brielle - Door de manier waarop gezongen en gespeeld wordt voel je de drang om uit deze ondergeschikte rol te stappen, om te laten zien dat ook vrouwen kunnen strijden en opkomen voor wat waardevol is en verdedigd moet worden. De vierde musketier D'Artagnan blijkt het meisje Jeanne, die zich voordoet als man, op weg naar Parijs om musketier van koning Lodewijk XIII te worden.

Niet vermoedend dat de op macht beluste kardinaal Richelieu een complot heeft bedacht om de jonge koning Lodewijk uit de macht te zetten. Kardinaal Richelieu schrijdt denkend, briesend, tierend over het podium teneinde de macht te verkrijgen.

De niet al te grote Niels Spaans weet de kardinaal zo vol woede en frustratie neer te zetten dat je bang wordt van deze grote, gewichtige figuur met zijn snode plannen. Zeker wanneer hij Maan van der Heiden, de koningin, steeds scherper in de gaten houdt en onder druk zet middels het geheim van een schoudersieraad dat zij heeft weggegeven aan een man, is hij keihard en meedogenloos.

En op het voorhoofd van de jonge koning, zo goedgelovig en vrolijk gespeeld door Sem Hansen, verschijnen steeds meer fronsen en denkrimpels. De twee hofdames, Sylvia van Ooijen en Avril Brökling, krijgen het zwaar te verduren door de kardinaal maar blijven zeer welgemanierd de koningin steunen. Een van de hofdames weet zelfs de musketiers te waarschuwen voor de kardinaal, hetgeen ervoor zorgt dat de musketiers een lange reis afleggen op weg naar de koning.

Een reis die met de fiets, de bus en zelfs per boot afgelegd wordt en die je mee beleeft doordat de creatieve staf achter deze geweldige kerstmusical buiten op straat opnames heeft gemaakt, die gebruikt worden in het spel. 'De drie musketiers, maar dan anders', doet zijn naam volledig eer aan op het moment dat de mannelijke musketier Athos, levensecht gespeeld door Britt Donkersloot, overmand wordt door zijn gevoelens voor D'Artagnan. Ongelooflijk en onmogelijk, hoe kun je als man van een man houden?

Ongelooflijk is het ook om in nog geen vier maanden tijd zo'n complete, creatieve, soms grappige, maar bovenal gevoelige en niet van professioneel te onderscheiden topproductie neer te zetten. Dat hebben een aantal mensen uit het team van PENTA college CSG Bahûrim ontzettend goed gedaan, volgens een al 16 jaar oude musicaltraditie.

Onder leiding van dit musicalteam waren Danique, Bridget, Vessaal, Sem en Patricia uit leerjaar 1, Zoë, Niels, Linde, Michelle, Annemarie, Mayke, Tamar, Niels uit leerjaar 2, Daphne, Britt, Maan, Sylvia, Avril, Esther en Sjoerd uit leerjaar 3 en Jasmijn, Michelle, Sanne en Yael uit leerjaar 4 in staat het publiek deze avond het verhaal te laten zien, te laten horen, te laten voelen, te laten ervaren. En niet te vergeten Ninke, Kiki, Lizzy, Marieke, Linette en Demi die de decors verzorgden.

Met als gevolg van dit geheel een mooie herinnering die gegrift staat in je geheugen.

Meer berichten