Mind the Midgie komt naar Brielle (Foto: PR)
Mind the Midgie komt naar Brielle (Foto: PR)

Warme Ierse klanken in FolkClub Brielle

Brielle - Na twee middagen met een Nederlands(talig) karakter staat zondagmiddag 14 januari in het teken van de Keltische muziek. De Noord-Hollandse formatie "Mind the Midgie" komt naar Brielle. De basklarinet en de mooie stem van hun zangeres zijn kenmerkend voor hun geluid.

"Mind the Midgie" speelt swingende 'jigs en reels', de traditionele Ierse instrumentale 'tunes' en wisselt deze af met gloedvolle langzamere melodieën. Op het repertoire staan ook songs uit Engeland en natuurlijk Ierland. Daarnaast speelt Mind the Midgie enkele tunes van eigen hand. De Engelse/Schotse zangeres Wendy Seager vertolkt de traditionele songs en ballades met passie en gevoel voor melancholie en humor. Ze wordt daarin bijgestaan en aangevuurd door Paul Pallesen (banjo en bouzouki), Michel Duijves (diverse klarinetten en tinwhistle), Auke Hofstra (gitaar) en nieuwkomer Max van Gelder (accordeon en tinwhistle)

Het concert van "Mind the Midgie" vindt plaats in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café 't Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel "Hoofdstuk EEN", Nobelstraat 16 te Brielle en bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 10 euro, inclusief koffie.

Meer berichten