Foto: Cris Rolandus

Favoriet OVV sluit 2017 erg goed af

Door Cris Rolandus

De voetballers van OVV begonnen als torenhoge favoriet aan het seizoen in de vierde klasse G en halverwege competitie staat de ploeg van trainer Rob Vuik ook bovenaan. De voormalige zondagploeg heeft een gaatje geslagen met de brede subtop van de afdeling. Nummer twee SCO '63, dat onder leiding staat van Peter Hoek, volgt op vijf punten van de koploper.

OOSTVOORNE – In de laatste wedstrijden van 2017 slaagde OVV er dan toch in om weg te lopen van de overige clubs in 4G. Dat lukte niet in de eerste maanden van het seizoen. "Het was wennen voor ons," zegt Vuik. "Wennen aan de tegenstanders, hun manier van spelen, dat gaat nu beter. We moeten ieder duel honderd procent zijn, je moet voorzichtig zijn met zulke uitspraken, maar het lijkt dat de wenfase achter ons ligt."

OVV wil maar één ding, snel omhoog in het zaterdagvoetbal na de overstap van zondag naar zaterdag. In de laatste wedstrijd van het jaar versloeg Vuiks team afgelopen weekend FC Vlotbrug met 6-0. "Deze overwinning heeft ons wel goed gedaan, we misten wat spelers, maar we hebben het prima gedaan. Mooie aanvallen, fijne goals. Prettig om met een 6-0 overwinning het jaar af te sluiten."

Stony van den Berg had het op zijn heupen tegen zijn oude club. Hij maakte een hattrick in de eerste helft en scoorde ook nog een keer na rust. "We gaan met een lekker gevoel de winterstop in," zegt Vuik. "Ik hoop dat we in 2018 weer wat vollediger zijn, minder spelers moeten missen, maar we hebben in ieder geval weinig kaarten gepakt. Dat is wel fijn. We moeten er ook in de tweede seizoenshelft gewoon weer staan. Niet verslappen."

SCO '63 is de naaste belager van OVV, op vijf punten. Daarachter volgt Hekelingen, dat zeven punten minder heeft. Afgelopen weekend rekende Hekelingen met 4-2 af met RDM, laagvlieger in de afdeling. SCO '63 had geen kind aan hekkensluiter TransvaliaZW (6-0). De overige vier duels van afgelopen weekend werden afgelast. De competitie in 4G wordt in het nieuwe jaar hervat op zaterdag 27 januari.

Meer berichten