Foto: Martin van Gurp

Kerstversiering voor de Voedselbank

Door Martin van Gurp

De afgelopen week schonk het Medisch Centrum Brielle heel veel kerstversiering aan de Voedselbank Brielle. Misschien was het alles bij elkaar wel twee kubieke meter. Dit gebeurde allemaal in het kader van een door het medisch centrum opgezette inzamelingsactie.

De voorzitter van de Voedselbank, Wim Doorduin, was er voor naar de Amer gekomen.

"Wij hebben als Voedselbank nog nooit een dergelijke schenking gehad", zegt hij. Hij lacht erbij en kijkt gelijk een beetje zorgelijk. Later bleek dat hij van plan was met een kleine aanhangwagen alle kerstversiering mee te nemen. Maar dat ging niet lukken om de doodeenvoudige reden dat het allemaal veel te veel was om in één keer te kunnen vervoeren.

Overvloed

Het begon allemaal bij een door het Medisch Centrum Brielle zelf bedachte actie. In een tijd van overvloed vonden ze het daar een goed idee om de bezoekers van het medisch centrum te vragen de zolder op te gaan en kerstversiering die toch niet meer gebruikt zou worden, te schenken aan het centrum. Marion Hazejager zegt daarover: "Het milieu wordt steeds meer belast en wie weet zouden we met de opbrengst de Voedselbank kunnen steunen. Zo zouden we twee vliegen in één klap slaan en bovendien zouden wij als centrum onze slogan 'Samen beter' weer eens op een andere manier gestalte kunnen geven."

De actie werd een groot succes. Niet in de laatste plaats omdat twee vriendinnetjes, Nina en Puk, voor het goede doel geflyerd hadden. Iedereen rond het medisch centrum, inclusief veel winkels in Brielle, moeten op de hoogte geweest zijn van de actie.

Geen succes

"De eerste twee dagen van de actie was nog geen succes. Ik heb toen maar zelf enkele kerstartikelen van zolder gehaald en als eerste in het centrum neergelegd. Had ik dat maar niet gedaan," zegt Marion nu lachend.

Gulheid

Wim Doorduin heeft inmiddels besloten om de Voedselbank Rozenburg ook te betrekken bij de actie. Kerstversieringen zijn daarom de afgelopen week ook die kant opgegaan, zodat uiteindelijk Rozenburgers, Briellenaren en inwoners uit Oostvoorne en Rockanje hebben geprofiteerd van de gulheid van alle enthousiaste gevers. "Elke keer ben ik weer blij verrast als ik zie hoe betrokken mensen zijn bij de Voedselbank. Blijkbaar maken wij het nodige bij mensen los en dat sterkt ons om door te gaan met ons werk. Want vergeet niet dat alles wat wij doen, allemaal gebeurt door vrijwilligers. Elke week opnieuw", sluit Doorduin af.