Foto: Martin van Gurp

'Teamjeugd.nl is nu al erg populair'

Door Martin van Gurp

Wat velen niet weten is dat de Stichting PUSH een brede welzijnsorganisatie is. Ze werken voor Brielle, Westvoorne, Nissewaard, Hellevoetsluis, Rozenburg en Maassluis. PUSH werkt met jongeren, zet veel in op sport, ondersteunt vrijwilligers en mensen in de wijk en ondersteunt ouders bij de opvoeding.

HELLEVOETSLUIS - Nog niet zo lang geleden kwam PUSH met een nieuw initiatief. En hoe kan het ook anders in deze snelle tijd van sociale media: een initiatief op internet. Het gaat om 'Teamjeugd.nl', een platform waar deelnemers en aanbieders samenkomen.

Belangstelling

Timon Brosky is één van de medewerkers van PUSH en vindt het belangrijk dat nog eens nadrukkelijk 'Teamjeugd.nl' in de belangstelling komt te staan. "Niet dat we met dit project geen succes hebben. Inmiddels zijn er al zo'n 370 accounts aangemaakt en dat zijn er meer dan waar ik in eerste instantie op had gerekend," zegt Brosky.

Waar het nu vooral om gaat, is dat nog duidelijker wordt wat 'Teamjeugd.nl' allemaal mogelijk maakt. Als je die site aanklikt zal je zien dat het een compleet overzicht geeft van alle sportieve en culturele activiteiten die er plaatsvinden in Brielle en Westvoorne.

Voor iedereen

"En dat overzicht gaat veel verder dan de activiteiten die PUSH organiseert. Bij ons kan de jeugd terecht voor bijvoorbeeld een Dj-cursus, het oefenen en uitvoeren van een musical, handvaardigheid, tekenen en nog veel meer. 'Teamjeugd.nl' brengt in de meest brede zin vraag en aanbod bij elkaar van allerlei activiteiten die op het gebied van sport en cultuur plaatsvinden. Leeftijd van deelnemers speelt daarbij geen rol."

Deze stevige ambitie kan alleen maar worden waargemaakt als iedereen die iets te melden heeft op het gebied van kunst en cultuur dat ook daadwerkelijk doet. "Hoe meer aanbod er is, hoe meer zoekers een account aanmaken en op de site gaan kijken. "Naar dat vliegwieleffect ben ik op zoek", zegt Brosky.