Foto: Mirjam van der Boom

Dé leukste tennisleraar van het jaar

Vrijdag werd tijdens het derde KNLTB Trainerscongres in Topsportcentrum Rotterdam ook de Tennisleraar van het Jaar gekozen. De prijs, een samenwerking van de KNLTB en de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren (VNT), ging dit jaar naar Michel van der Meijden van de Brielse tennisclub E '68. "Dit voelt heel goed, ik ben hier heel trots op", sprak Van der Meijden direct nadat hij de prijs in ontvangst had genomen.

BRIELLE - Als prijs ontving de tennisleraar een cheque ter waarde van €1000,-, te besteden aan tennisontwikkeling binnen de vereniging. Van der Meijden was volledig verrast toen hij begin november van de nominatie hoorde. "Remco van Reek, een collega waar ik al lang mee samenwerk en die deze prijs ook al eens won, zei een jaar geleden al dat hij mij voor deze prijs ging nomineren. "Ik heb dat destijds niet echt serieus genomen", blikt Van der Meijden terug. "Maar toen werd ik in november ineens gebeld door onze voorzitter jeugdcommissie Gertjan Boot met het bericht dat ik bij de laatste drie zat. Ik was blij verrast en heel leuk natuurlijk."

De jury stelde vrijdag onder meer dat Van der Meijden de prijs verdient omdat hij voor elke doelgroep iets extra's te bieden heeft en de verbindende factor is die een tennisleraar, naast het geven van tennisles, moet zijn. Hij is samen met Remco van Reek en Stefan Weeda, heel recent een initiatief begonnen waarbij juist die verbinding centraal staat. "Onder de naam Tennisconnect. We werken allemaal op clubs die op zichzelf niet al te groot zijn en met deze moderne tennisorganisatie proberen we in ons werk nadrukkelijk de verbinding tussen die verenigingen te zoeken." Van der Meijden was achttien toen hij aan dit vak begon. Toen was hij de jongste tennisleraar van Nederland. Sinds de lancering van TennisKids door de KNLTB in 2005 heb ik me in dit programma onder 12 jaar verdiept en direct verschillende workshops gevolgd. En in het verlengde hiervan ons tennisprogramma hierop aangepast. We zijn ons als trainers op de club ook gaan verdiepen in een aantal tactische en mentale aspecten die we koppelen aan wedstrijd events op de eigen club, waarmee we kinderen konden helpen en klaarstomen om met vertrouwen competitie en toernooien te gaan spelen. Daardoor hebben ze al een idee hoe de wedstrijden werken en weten ze beter wat ze kunnen en vertrouwen ze op zichzelf. En we stimuleren ook heel erg dat de kinderen als team naar de wedstrijden gaan." Een sterk teamgevoel bij de jeugdleden, dat stimuleren Van der Meijden en zijn club overigens al veel langer. "Al sinds 1989 organiseren we twee keer per jaar een tenniskamp en daar komt dat teamgevoel ook nadrukkelijk terug. Trainen, eten, op pad; ze doen alles samen."

Meer berichten