Foto: Mirjam van der Boom

Feestelijke afronding Brielsche Hoeck

Op 14 december is het nieuwe appartementencomplex de 'Brielsche Hoeck' feestelijk opgeleverd. Wethouder Bert van der Meij vierde dit samen met de nieuwe bewoners en betrokken partijen. Samen met de dochter van oud-burgemeester Bolwidt onthulde Van der Meij de naam van het gebouw. Daarna reikte de wethouder symbolisch de eerste sleutel uit aan de eerste bewoners.

OOSTVOORNE - Het nieuwe appartementencomplex bevindt zich op een prominente locatie in Oostvoorne, op de hoek van De Ruy en de Brielseweg. Voor de bereikbaarheid van het complex is een nieuwe weg aangelegd. Deze weg heeft de naam 'Burgemeester Bolwidtweg' gekregen. Bolwidt was de laatste burgemeester van de voormalige gemeente Oostvoorne.

Aanwinst

Wethouder Van der Meij is lovend over het gebouw: "Het complex is een aanwinst voor Westvoorne door haar buitengewoon duurzame voorzieningen. Dit gebouw past volledig in de milieu-neutrale doelstellingen die Westvoorne nastreeft. Daarnaast voorziet het in de vraag naar luxere huurappartementen in de vrije sector."

De 'Brielsche Hoeck' wordt verhuurd door Woonbedrijf Westvoorne. In het complex bevinden zich 27 huurappartementen en drie liften. De appartementen zijn ruim opgezet (van 88 m2 tot 111 m2) en hebben luxe afgewerkte keukens en badkamers. Elk appartement heeft een balkon en iedere huurder een eigen berging.

Energierekening

Het meest bijzonder aan deze appartementen is echter de lage energierekening. Door de combinatie van bronnen in de aardbodem, warmtepompen in het complex en zonnepanelen op het dak is het gebouw milieu-neutraal. Alle appartementen maken gebruik van vloerverwarming en vloerkoeling. De appartementen hebben geen aansluiting op het gasnet en zijn daarmee onafhankelijk van deze fossiele brandstof.

Voorspoedig

Tijdens een informatieavond over het appartementencomplex in hotel restaurant 't Wapen Van Marion kregen belangstellenden informatie. Bij interesse konden ze zich opgeven door een inschrijfformulier in te vullen, waarna de toekenning van de appartementen plaatsvond op basis van loting. De bouw van het appartementencomplex is in december 2016 gestart en verliep voorspoedig. Door het slaan van de eerste paal op 7 december vorig jaar gaf Bert van der Meij het startsein voor het nieuwbouwproject. De bouw heeft, op vijf dagen na, precies een jaar geduurd.