Foto: Martin van Gurp

'Brielle spaart' kent 'n flitsende start

Door Martin van Gurp

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van ondernemend Brielle is de Brielse spaarkaart geïntroduceerd. De gemeente Brielle was gastheer. Het was daarom niet toevallig dat de voorzitter van de Brielse Belangenvereniging (BBV), Cas Schonenberg, aan de Brielse burgemeester de eerste kaart overhandigde.

BRIELLE - De initiatiefnemer van de spaarkaart met de officiële naam 'Brielle spaart' is Jaco Groeneveld van Van Bellen Art en bestuurslid van de BBV. "Ik wilde een Briels spaarsysteem introduceren dat voor tijden mee kan. "Niet zo'n 'houtje-touwtje' spaarkaart waarop geplakt moet worden, zegeltjes worden uitgegeven en het maar de vraag is wat zo'n spaarkaart uiteindelijk waard is", zegt Jaco. "Het moest gaan om een spaarsysteem dat helemaal past in deze tijd."

Geen vraagtekens

Het bijzondere aan 'Brielle spaart' is dat zo'n beetje alles geautomatiseerd is en heel makkelijk in gebruik is voor zowel het winkelend publiek, als ook voor de deelnemende Brielse zelfstandigen. Het is een kaart die met één handeling de gespaarde punten elektronisch bijschrijft. En dat bijschrijven kan nooit fout gaan. Dus nooit vraagtekens bij het gespaarde saldo. Tijdens het bijschrijven op de kaart is bovendien afleesbaar wat men gespaard heeft. De punten worden bij het betalen van een rekening onmiddellijk bijgeschreven.

Alle kaarten zijn geregistreerd en de gegevens daarop zijn altijd oproepbaar. "Ik zou zeggen: makkelijker en duidelijker kan haast niet", zegt Groeneveld. "Ook bij eventueel verlies kunnen wij de klant helpen. Want zelfs dan blijven de kaartgegevens via het systeem beschikbaar."

Er zijn inmiddels 37 ondernemers die meedoen aan 'Brielle spaart'. "Vergeleken met andere steden zoals Brielle is dat, zeker voor deze startmaanden, een mooi aantal", vindt Groeneveld. Ketenbedrijven hebben vaak hun eigen spaarsysteem en doen daarom niet mee. Gelukkig blijven er genoeg Brielse ondernemers over die aanhaken bij de kaart.

Meer berichten