Foto: Martin van Gurp

Kerstmuziektheater in Martinuskerk

Door Martin van Gurp

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 december zal er in de Martinuskerk in Zwartewaal een muziek-theatervoorstelling worden gegeven met als titel 'De Verwachting'. Die theatervoorstelling staat helemaal in het teken van Kerstmis. De aanvang op vrijdagavond is om half acht en op zaterdag om half drie 's middags.

"Deze muziek-theatervoorstelling is veel meer dan een vertelling van het kerstverhaal," begint Margareth van Rooijen uit Zwartewaal. Ze is een van de drie dames achter de voorstelling en als eerste verantwoordelijk voor de regie. Ze schreef ook een deel van de teksten.

Elly Bezemer uit Portugaal en Will Wiegel uit Hellevoetsluis zijn ook aangeschoven. Will Wiegel verricht allerlei hand- en spandiensten, is tevens regieassistente en heeft, net als de twee andere dames, de groep samengesteld die straks gaat optreden.

Bijzonder is het verhaal van Elly Bezemer. "Laat ik het erop houden", zegt ze uiteindelijk, "dat ik verantwoordelijk ben voor het muzikale gedeelte van de voorstelling.

"Het wordt een unieke uitvoering, waarbij we alles in het werk hebben gesteld om de kerstsfeer op te roepen, waarbij iedereen die zondags naar de kerk gaat of helemaal nooit een dienst bezoekt, het goeie kerstgevoel zal krijgen," vult Will Wiegel aan.

Het wordt niet zomaar een eenvoudige uitvoering, waarbij het kerstverhaal wordt uitgebeeld. Niet minder dan zo'n vijftig mannen en vrouwen zijn betrokken bij de muziektheatervoorstelling, zoals toneelspelers, muzikanten, solozangers en een koor, "zegt een enthousiaste Margareth van Rooijen. "Volgende week vindt de generale repetitie plaats. Het is dan altijd even afwachten hoe de stukjes precies in elkaar passen, maar ik heb er alle vertrouwen in," zegt Elly Bezemer. Zij is een ervaren muzikante en muziekregisseuse.

Per voorstelling kunnen zo'n honderd kaarten worden verkocht. Daarvoor moeten belangstellenden naar www.villaschoutenhoeck.nl en de knop 'programma' aanklikken. Kosten per kaartje; 8,50 euro. Wees er snel bij, want op=op.

Meer berichten