Logo brielschecourant.nl

Opbrengst €5000,-

Soroptimistclub VPR zorgt jaarlijks voor een spetterende benefietvoorstelling in theater Twee Hondjes.

Hellevoetsluis - Dit jaar was het de 'Toren C'-cabaretière Christel de Laat die geheel belangeloos schitterde op de planken in Hellevoetsluis. De opbrengsten van € 5000 gingen naar Stichting Support Female Farmers. Deze stichting realiseert basale sanitaire voorzieningen voor vrouwen in Loanga, Burkina Fasso.
Deze avond werd georganiseerd door Soroptimistclub Voorne-Putten/Rozenburg om vrouwen en kinderen in Burkina Fasso te helpen. Want hoe simpel kan het zijn: een wc dicht bij je huis? In Burkina Fasso doen 4,8 miljoen vrouwen hun behoeften in het veld, onveilig, in de buitenlucht. Samen met hun kinderen zijn zij door de gebrekkige sanitaire voorzieningen vaak slachtoffer van besmettelijke ziekten.
De Nederlandse arts Flor Dekker helpt deze vrouwen en kinderen door het bouwen van sanitaire voorzieningen dicht bij hun huis, zodat zij veilig en gezond hun behoeften kunnen doen. De gemeenschap ter plaatse zorgt voor de bouw en het onderhoud van deze voorzieningen. Met de geweldige opbrengst van deze benefietavond kunnen een aantal sanitaire voorzieningen gerealiseerd worden.
Soroptimistclub VPR maakt onderdeel uit van de wereldwijde serviceorganisatie Soroptimist International. Deze organisatie van vrouwen bestaat al sinds 1912 en heeft tot doel de positie van vrouwen en kinderen in de wereld te verbeteren.

Meer berichten
Shopbox