Logo brielschecourant.nl

Naam Kickersbloem III wordt wellicht De Kreken

Hellevoetsluis - Op voorstel van de fractie van D66 krijgen de straten in het nieuwe bedrijventerrein Kickersbloem III namen die verwijzen naar de historische kreken in dat gebied. Dit heeft wethouder Margriet den Brok in de vergadering van de gemeenteraad als een te waarderen idee genoemd. Mogelijk wordt de toekomstige naam van het bedrijventerrein De Kreken.

Eerder stelde D66 het college hier vragen over. Bepaalde delen van het terrein bevatten kreken uit de dertiende eeuw die van grote natuurhistorische waarde zijn. Daar zijn er meer van op Voorne zoals de Goote, de Hollemara en Monomara. Het egaliseren van die kreken was tegen het beleid van provincie en gemeente, maar was wel in het bestemmingsplan opgenomen. Dit kwam, zoals D66-fractievoorzitter Mieke Bakker dat in de raadsvergadering verwoordde, "omdat wij met z'n allen hebben zitten slapen." Maar kennelijk heeft de provincie dit ook want die ondertekende het ingediende
bestemmingsplan. Graafmachines hebben in november het geologische erfgoed verwoest. Als pleister op de wonde stelt D66 nu voor de naam te veranderen in De Kreken. Ook het college betreurt de gang van zaken. Wethouder Den Brok verklaarde zelfs dat het college overweegt om bij de ingang van het bedrijventerrein in een geplande toren, met een permanente presentatie de herinnering aan de verloren historie van de kreken op het bedrijventerrein levend te houden.

Reageer als eerste
Meer berichten