Logo brielschecourant.nl


Foto: Martin van Gurp

25 jaar kapsalon Cactus

In de tijd dat winkels verdwijnen, is het des te opvallender dat er ook winkels zijn die hun vijf en twintig jarige bestaan vieren. Kapsalon Cactus in de Brielse Langestraat is er zo een. Annette Boekestijn zwaait daar de scepter. Ze houdt haar eigen, verrassend verhaal.

"Bij ons zit werken als zelfstandige in de familie," begint ze. Ze noemt achtereenvolgens de jachthaven, garage en antiek; drie verschillende werkterreinen van familieleden. "En ik dus met mijn kapsalon."

In 1992 begon ze haar eigen zaak in de Koopmanstraat. Daar heeft ze vijf jaar haar kapsalon gehad. Toen de mogelijkheid zich voordeed, verhuisde ze naar de Langstraat 23. En daar zit ze nu nog steeds.

"Toen ik ooit begon moest ik van alles regelen. Zo kwam ik ook bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam terecht. Daar vroegen ze naar de naam van mijn kapsalon. Ik had helemaal geen idee. Ik had toen zandkleurige wanden in de winkel had, zei ik maar Cactus. Ik moest per slot van rekening wat," vertelt Annette. Eerst was ze nog van plan die naam te veranderen. " En nu denken de mensen dat mijn naam slaat op een kop met stekeltjes haar," lacht Annette.

Iedereen die geknipt wil worden, kan bij haar terecht, jong, oud, mannen, vrouwen, jongens en meisjes. "Wat ik graag doe, is werken met lang haar, het opsteken en het modelleren daarvan. Ook vind ik het aanbrengen van kleuren een mooi aspect van mijn werk."

Tegenwoordig is de kapsalon Cactus nog 2 ½ dag geopend. "Ik heb drie opgroeiende kinderen en doe mijn eigen boekhouding. Buiten een stagiaire heb ik geen personeel. Ik doe alles zelf, zoals bijvoorbeeld het schoonmaken. " Annette heeft alles bij elkaar meer dan een volle week en is tevreden over hoe het allemaal gaat.

Voor de kappersschool is 'Cactus' een erkend leerbedrijf. Het houdt Annette jong. Werken met de jeugd doet ze graag.

Een afspraak maken is nodig. "Maar als er iemand binnenloopt zonder afspraak en er is geen andere klant binnen is, dan zal ik natuurlijk gewoon gaan knippen", zegt Annette.

Meer berichten
Shopbox