Logo brielschecourant.nl


Foto: Cris Rolandus

Favoriet OVV mist eerste periodetitel

Door Cris Rolandus

De voetballers van OVV boekten niet voor het eerst dit seizoen afgelopen zaterdag een monsterzege. De ploeg van trainer Rob Vuik rekende op eigen veld met 11-0 af met Simonshaven, een laagvlieger in de vierde klasse G. Eerder dit seizoen werd Spartaan '20 al met 14-1 aan de kant gezet en ook WCR incasseerde in Oostvoorne zes goals (6-0). Toch is OVV, titelfavoriet na de overstap van zondag naar zaterdagvoetbal, geen koploper in 4G.

OOSTVOORNE – Waar alle ogen op OVV gericht waren voor het binnenhalen van de eerste periodetitel, en uiteindelijk ook de titel aan het eind van de rit, moet Vuiks team vooralsnog BZC/Zuiderpark voor zich dulden. Die club legde beslag op het eerste prijsje van dit seizoen. "Wij hebben toch vier punten laten liggen," zegt Vuik. "Daar focus ik mij op. Bij Zwartewaal (2-2) en SCO '63 (1-1). Na die laatste wedstrijd zijn we wel even gaan zitten. Daar is wel over gesproken."

OVV komt over van de eerste klasse op zondag, moet kampioen worden dit seizoen om in de weg omhoog niet direct averij op te lopen, maar toch is er na acht duels van een gat nog geen sprake. "Het is een ander type voetbal op dit niveau, merk wel dat spelers daar moeite mee hebben. Ook met het opladen voor een duel. Wij moeten ook gewoon keihard knokken. Iedere wedstrijd weer de volle honderd procent, ook in de vierde klasse."

Op het laagste amateurniveau is het verschil tussen top en onderkant groot. OVV won al een paar keer met dubbele cijfers, ook andere clubs slagen er regelmatig in om acht of negen goals te maken. "Je weet vanaf minuut één dat je gaat winnen van Simonshaven, dat gat is heel groot. Eerder ook tegen bijvoorbeeld Spartaan '20, het is niet anders. Maar ik kijk vooral naar die andere duels. Die vier punten die wij hebben laten liggen. Wat dat betreft wordt het de komende weken wel interessant, met wedstrijden tegen Vierpolders en koploper BZC/Zuiderpark. BZC heeft ook gewoon goede voetballers in de ploeg, jongens die op een hoger niveau gespeeld hebben. Er staat wat druk op."

Meer berichten
Shopbox