Logo brielschecourant.nl


Foto: Sandra Vlielander

Ton de Groot erelid vv Rozenburg

Blij verrast, trots, maar ook wel emotioneel was Ton de Groot afgelopen vrijdag tijdens de ledenvergadering van de voetbalvereniging Rozenburg. De ledenvergadering stemde unaniem in met het voorstel van het bestuur om hem tot erelid te benoemen.

Rozenburg - Ton de Groot (61) en al meer dan 52 jaar lid van 'zijn' Rozenburg kent een rijke carrière. Vele jaren actief binnen de lijnen. Als vaste waarde van het eerste elftal maakte hij de mooie jaren mee van promotie van de 4e naar de 2e klasse (toen was de 1e klasse nog de hoogste klasse in het zaterdagvoetbal). Hij scoorde het eerste doelpunt bij de officiële in gebruik name van sportpark West in augustus 1978. Ook scoorde hij het eerste doelpunt toen Rozenburg in de 2e klasse debuteerde. Op 10 september 1983 om 15.52 uur maakte hij de enige en later winnende treffer tijdens de uitwedstrijd tegen SHO in Oud-Beijerland.

Opgegroeid op Rozenburg

Begin 60'er jaren kwam het gezin De Groot op Rozenburg wonen. Vader Tinus, ook betrokken bij de club, had een autorijschool en menigeen heeft hij de beginselen van het autorijden in de jaren bij gebracht. De vier jongens uit het gezin waren allemaal sportief ingesteld. Judo en voetbal. Ton bleek de meest succesvolle te zijn. Op een uitstapje van één seizoen na – 1975 tot 1976 – toen hij als 19-jarige bij algeheel amateurkampioen Spijkenisse in actie kwam. Na dat seizoen keerde hij weer terug bij Rozenburg. Eigenlijk is hij Rozenburg altijd trouw gebleven.

Verder carrière

Na zijn actieve loopbaan binnen de lijnen, werd hij elftalleider, was hij betrokken bij de trainingen en was hij altijd wel te vinden op het sportcomplex. Het toonde zijn betrokkenheid. Trots was hij erop, dat ook zijn zoon Jordie het voetbaltalent in zich had. Hij haalde het eerste elftal en is daar een vaste waarde. Een uitstapje naar Brielle beperkte zich tot één seizoen. Toen koos Ton voor het volgen van zijn zoon bij Brielle. Altijd was hij erbij. Zowel uit als thuis. Tijdens dat seizoen werd hij bij Rozenburg node gemist.

Voorzitter sponsorcommissie

Als vertegenwoordiger kan hij zijn mondje uitstekend roeren. Dat hij het daarom leuk vindt om contacten te onderhouden met bedrijven en ondernemers spreekt voor zich. De laatste jaren is hij als voorzitter van de sponsorcommissie op een enthousiaste wijze bezig. En met succes.

Dat totaalplaatje van activiteiten gedurende al die jaren hebben ertoe geleid,dat hij afgelopen vrijdag de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Daarmee is hij een van de weinigen binnen de voetbalvereniging Rozenburg die deze onderscheiding heeft ontvangen.

Meer berichten


Shopbox