Logo brielschecourant.nl

Hellevoetsluis dicht bij periodetitel

Hoewel de dienstdoende omroeper het team al feliciteerde met de periodetitel zal Hellevoetsluis nog minimaal 1 week en mogelijk zelfs 2 weken geduld moeten hebben. Sparta kan in punten de ploeg van trainer Edwin de Koning namelijk nog achterhalen.

Omdat Zuidland in de stand 2 punten achter stond, maar verloor van Neptunus, werd het verschil, met nog 1 wedstrijd in de 1ste periode te spelen, 5 punten. Achtervolger Strijen stond al op 4 punten en kan de Hellevoeters dus ook niet meer inhalen, maar er was door iedereen geen rekening met Sparta gehouden. Deze ploeg staat weliswaar 6 punten achter, maar heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. Wint de ploeg van Robert Verbeek de inhaalwedstrijd tegen rode lantaarndrager Rhoon dan komt het op 3 punten en kunnen zij dus nog op gelijke hoogte komen met Hellevoetsluis. Het doelsaldo zal dan bepalend zijn. Alle bespiegelingen ten spijt heeft Hellevoetsluis, na de moeizame 3-1 zege op Alexandria '66, nog wel alles in eigen hand, want een gelijkspel in de thuiswedstrijd op 18 november tegen Berkel volstaat om toch de 1ste periode te winnen.

Hellevoetsluis had tegen Alexandria de controle en kwam op een 2-0 voorsprong. Eerst was het Ken Luyendijk die in de 12e minuut de bal in de korte hoek schoot (1-0) en in de 22e minuut was het Davy Mierop die de keeper kansloos liet (2-0). Alexandria bleek echter een goed voetballende ploeg met 2 razendsnelle spitsen. De ploeg uit Rotterdam kreeg dan ook voldoende kansen, maar zoals al vaker dit seizoen was scoren het probleem. Hellevoetsluis begon de tweede helft zonder aanvoerder Frenk van Gelderen, die aan een duel in de eerste helft mogelijk een gebroken kuitbeen heeft overgehouden. Patrick Struijk was zijn vervanger. Hellevoetsluis was in de tweede helft vooral aan het verdedigen en Alexandria viel aan. Het kreeg ook kansen, maar één doelpunt van Hellevoetsluis zou de wedstrijd in het slot gooien. Achterin was Jeffrey de Koning de uitblinker en Danijel Ribaric de betrouwbare doelman. Een kwartier voor tijd was het dan zover, toen een dieptebal de diepgaande Davy Mierop bereikte. Deze schudde een verdediger van zich af en rondde oog-in-oog met de doelman uiterst koelbloedig af (3-0). Uiteindelijk wist Alexandria '66 vlak voor tijd toch nog te scoren uit een fraaie vrije trap, maar verder kwam het niet.

Meer berichten


Shopbox