Logo brielschecourant.nl


Foto: Martin van Gurp

Sinterklaashuis 20 november open

Door Martin van Gurp

Het Brielse Sinterklaashuis gaat voor de vijfde achtereenvolgende maal Sinterklaas laten logeren in hun huis. Op 19 november komt de Goedheiligman aan in Brielle. Hij zal de eerste dag in Brielle vooral uitrusten. Op maandag 20 november zal het Sinterklaashuis 's ochtends om 8.45 uur officieel worden geopend.

Vanaf die maandagochtend zal het gelijk al een feest zijn en dat blijft zo tot de laatste logeerdag van de Sint. Want het vijfjarig bestaan van het Brielse Sinterklaashuis is een feest meer dan waard. "Uiteraard geven we de kinderen de gelegenheid Sinterklaas te ontmoeten en te laten zien waar hij slaapt, eet, waar de Pieten slapen, hoe nieuwe Pieten leren pakjes door de schoorsteen te laten glijden en nog veel meer, " zeggen Manuela Frerichs en Annemiek Balm.

Deze twee dames zijn vanaf het begin de drijvende krachten achter het Briels Sinterklaashuis. "Eigenlijk zijn we elk jaar vanaf februari al bezig met onze eerste voorbereidingen," zegt Manuela. Elk jaar opnieuw maken ze de kamers weer als nieuw, met nieuwe verrassingen, nieuwe aankleding en met weer heel wat nieuwe ideeën. "We mogen Sinterklaas nu voor het derde achtereenvolgende jaar in het Arsenaal in de Rozemarijnstraat laten logeren. Maar bijna niks lijkt op vorig jaar of het jaar daarvoor," zegt Annemiek.

'Alles' staat straks in het teken van het vijfjarig bestaan van het Sinterklaashuis. De verjaardag van het Sinterklaashuis wordt gekoppeld aan een ingevlochten educatief lesprogramma. Zo wordt bijvoorbeeld een beroep gedaan op de creativiteit van de kinderen en hun handvaardigheid. "Het klinkt misschien een beetje geheimzinnig, maar een bezoek moet natuurlijk voor de kinderen wel een verrassing blijven," lacht Manuela.

Er worden niet minder dan 7.000 bezoekers verwacht. "Het aantal scholen en peuteropvang dat met hun kinderen langskomen, is al helemaal volgeboekt," zegt Annemiek.

Maar er is op dit moment nog wel ruimte voor kinderen die met pappa's, mamma's, broertjes, zusjes en opa's en oma's langs willen komen. "Maar laten ze wel op tijd de kaartjes bestellen, want ze gaan als warme broodjes over de toonbank," vult Manuela aan.

"Het Sinterklaashuis heeft niet minder dan 140 vrijwilligers. Dat is toch geweldig", wilde Annemiek in ieder geval nog zeggen.

Voor een toegangskaartje kan uitsluitend geboekt worden via de website: hetbrielsesinterklaashuis.nl Op die site is nog veel meer interessante informatie te vinden.

Meer berichten


Shopbox