Logo brielschecourant.nl


Doelman Danijel Ribaric stak in grootste vorm
Doelman Danijel Ribaric stak in grootste vorm

Eerste puntverlies Hellevoetsluis

Hellevoetsluis - In een van Hellevoetzijde matige wedstrijd verloor de ploeg van trainer Edwin de Koning voor het eerst dit seizoen. Het Vlaardingse CWO trok met 1-0 aan het langste eind. Desondanks blijven de Hellevoeters koploper in de 2e klasse D.

Na 5 competitiewedstrijden op kunstgras gespeeld te hebben, was dit de eerste wedstrijd op natuurgras. Of het daaraan lag dat Hellevoetsluis vandaag zo slecht voor de dag kwam zullen we nooit weten, maar feit is dat er met uitzondering van Danijel Ribaric niemand zijn normale niveau haalde. Vanaf de eerste minuut was CWO de bovenliggende partij en kreeg het kansen. Hellevoetsluis verloor de slag op het middenveld en was aanvallend onmachtig. Al na een kwartier stond de 1-0 op het scorebord toen de Vlaardingers weer eens over hun rechterkant doorkwamen en de voorzet in het centrum vrij ingetikt kon worden. Ook hierna waren de kansen voor de blauw-witten en de Hellevoeters mochten van geluk spreken dat het vizier niet altijd op scherp stond of Ribaric een sta-in-de-weg was. Eén keer mochten de rood-witten zelfs de gemeente Vlaardingen dankbaar zijn, toen een voorzet van opnieuw de rechterkant door 2 spelers weer zo ingetikt kon worden, maar een polletje op het hobbelige veld er voor zorgde dat de bal voorlangs het doel ging.

Met Davy Mierop, al in de eerste helft ingevallen voor de geblesseerd geraakte Serkan Yavuzyigitoglu, in de punt van de aanval, probeerde Hellevoetsluis in de 2e helft de bakens te verzetten, maar CWO bleef eenvoudig overeind. Van het frisse combinatievoetbal dat Hellevoetsluis in de eerste 4 wedstrijden zo kenmerkte, was in deze wedstrijd helaas niets te terug te zien. Waar het toen ook kans op kans creëerde waren die vandaag op de vingers van één hand te tellen. De grootste was wel voor Ken Luyendijk die de lat raakte en de terugspringende bal voor het inkoppen had, maar over kopte. Stormram Wouter Besters werd ook nog gebracht en de spelers kregen de opdracht vanaf de zijkant alle ballen voor het doel te brengen. Het eerste balcontact van Besters leidde nog bijna tot een doelpunt, toen hij een indraaiende vrije trap door kon koppen, maar de bal recht in de handen van de doelman belandde. CWO kreeg in de tegenstoot ook grote kansen, maar alleen doelman Ribaric stak bij de Hellevoeters in grootse vorm en wist met een geweldige reactie met zijn rechterhand een tweede tegentreffer te verijdelen.

Na 90 minuten was de eerste nederlaag deze competitie voor de Hellevoeters een feit, maar staan zij nog altijd bovenaan in de 2e klasse D, op 2 punten gevolgd door Zuidland.

Meer berichten


Shopbox