Logo brielschecourant.nl


Foto: Cris Rolandus

Balend Rockanje pakt eerste punt

Door Cris Rolandus

De voetballers van Rockanje pakten afgelopen zaterdag in de derde klasse D het eerste punt. Bij FC Binnenmaas, vorig seizoen nog tweedeklasser, werd het 2-2. Toch was er van vreugde na afloop geen sprake. De gelijkmaker van de thuisploeg was een discutabele, én ook nog diep in extremis. En dus baalde Rockanje na het laatste fluitsignaal flink.

ROCKANJE – De puntendeling bij FC Binnenmaas, de nummer vier van de competitie, moet de geplaagde ploeg van trainer Hans de Heer echter ook vertrouwen geven. In de eerste vijf duels dit seizoen incasseerde Rockanje liefst 23 treffers. Vooral de 0-5 nederlaag tegen Zinkwegse Boys, net als de Rockanjenaren gepromoveerd vanuit de vierde klasse, was een domper. "Dat klopt, maar wel geflatteerd. Wij kwamen in dat duel, denk voor de derde keer dit seizoen, al na drie minuten op achterstand. Vervolgens kregen wij kansen, die maakten wij niet, en direct na rust was het 0-2. Toen gingen alle registers open, probeer je nog terug te komen, maar loop je tegen 0-5 aan," aldus de oefenmeester van de derdeklasser.

Tegen SV Charlois en DRL (2-1, uit en 1-3, thuis) zag De Heer aanknopingspunten aan het begin van dit seizoen, maar tegen SC Botlek (7-0, uit) en 's-Gravendeel (2-6, thuis) was zijn ploeg volslagen kansloos. "Tegen SC Botlek hadden wij een complete off-day, tegen 's-Gravendeel stond het na dertien minuten 0-4. Het werd onrustig ook, in die fase in de selectie, maar veel wil ik daar niet over kwijt. Spelers zijn gestopt, vijf in totaal inmiddels dit seizoen, en we zijn met een kleinere groep verder gegaan. Natuurlijk baal je van een late gelijkmaker, na duidelijk duwen in de rug van onze keeper René van der Meiden, maar vooraf teken je voor zo'n resultaat bij een titelkandidaat."

Toch heeft de late gelijkmaker van FC Binnenmaas in de Hoeksche Waard nog wel een staartje gekregen. "Er was toevallig een fotograaf die dat mooi heeft vastgelegd. Wij hebben die foto's gekregen, die ook gedeeld op de social media-kanalen, maar je schiet er verder niet veel mee op. Het blijft 2-2," besluit de trainer van Rockanje.

Meer berichten


Shopbox