Logo brielschecourant.nl


Foto: Martin van Gurp

Ruud Been tevreden met opbrengst

Door Martin van Gurp

Afgelopen zondagochtend vond er in het sportcentrum van Marjolein en Joyce van Unen aan de Amer in Brielle een spinningmarathon plaats. De opbrengst was voor het goeie doel!

Aanleiding voor dit alles was Ruud Been. Hij gaat een tocht maken door Nicaragua om daar projecten van Plan Internationaal te bezoeken en daar ingezameld geld te overhandigen. Toen Marjolein van Unen van het gelijknamige sportcentrum in Brielle over zijn wensen hoorde een spinning marathon te organiseren met de opbrengst voor Plan, hoefde Marjolein niet lang na te denken. Natuurlijk moest dat gebeuren aan de Amer!

Ruud woont op het snijvlak van Hellevoetsluis en Oudenhoorn en is meer dan zo maar een sporter.

"Ik heb aan judo gedaan. Ik ben bokser geweest en nu al weer jaren staat het wielrennen hoog in mijn vaandel," zegt hij.

"Het begon eigenlijk allemaal door een collega van mij; Jorick van der Heide. Hij vertelde een tijd geleden dat hij in training is om een tocht van vijfhonderdvijftig kilometer per fiets te gaan maken in acht dagen tijd" . Toen hij dat hoorde was hij eigenlijk gelijk verkocht. Niet alleen gaat hij graag sportieve uitdagingen aan. Maar toen hij hoorde dat Plan Internationaal, waar Plan Nederland een onderdeel van is, het goeie doel is waarvoor gereden wordt, wist hij helemaal zeker dat hij met Jorick mee wilde gaan doen.

Ruud ging, samen met het sportcentrum aan de slag. Glenn Rutten, Peter van Vuuren en Sandra Vermeulen zegden hun medewerking toe en voerden afwisselend de groep spinners aan. En zo kropen zo'n veertig deelnemers afgelopen zondagochtend om half tien op hun fietsen.

Het is bepaald niet voor niks geweest. Er werd niet minder dan 2823,75 bij elkaar gefietst. "Dat is meer dan waar Ruud op hoopte. Hij is er dan ook erg blij mee. Plan International is daarmee de grote winnar. "Het doel is dat elke deelnemer aan de tocht in Nicaragua minstens 4.000 euro aan sponsorgeld inlegt.", zegt Ruud. "En met die opbrengst van vandaag kom ik al een heel eind. Misschien passeer ik zelfs de grens van 4.000 euro."

Marjan Boertje, Annemarie Tol en Gerda Landman hadden afgelopen zondag het meeste geld ingezameld. Daarom was er voor hen nog een prijsje, geschonken door sponsors. De eerste prijs is een minuut gratis winkelen bij de Jumbo Brielle.

De tocht is van 8 tot 19 november. Tot die tijd is elke euro nog welkom.Enthousiast geworden en wilt u een bijdrage leveren? http://bit.ly/2oVyvba hier kom je direct op de juiste site.

Meer berichten


Shopbox