Logo brielschecourant.nl


Riekje en Evan proosten op het leven
Riekje en Evan proosten op het leven (Foto: Martin van Gurp)

Een wens ging in vervulling

door Martin van Gurp

Het Medisch centrum Brielle bestond van het voorjaar vijf jaar. Ter gelegenheid daarvan , werd er in april in de centrale hal een wensboom neergezet. Daar mochten alle bezoekers een kaartje invullen met een wens voor zichzelf of voor een ander. "Wie weet konden verschillende wensen worden vervuld.

Op die manier wilden we een aantal mensen die het goed konden gebruiken, een duwtje in de rug geven", zegt Marion van Haaster van het Medisch Centrum. Met verschillende wensen gingen ze aan de slag. De meesten daarvan konden worden vervuld.

Tot afgelopen weekend was er nog een wens die wachtte op invulling. Maar nu was het zover.

Mevrouw Riekje Bouman-Waterman, echtgenote van Eva, had op een kaartje de wens geschreven om een gezellig etentje met Eva. Die wens werd, net als een aantal anderen, er tussenuit gepikt. Het Medisch centrum ging er mee aan de slag.

"Ik wist helemaal van niks. Riekje had dat kaartje ingevuld, zonder dat aan mij te vertellen," zegt Eva. Het was dan ook een grote verrassing dat zij op een goed moment werd opgebeld vanuit het Medisch Centrum.

Marion van Haaster is een van de bedenksters van de wensboom en zegt: "Wij hebben die wensboom geplaatst om eens iets bijzonders te kunnen doen voor onze bezoekers die iets extra's verdienen en dan is iemand verrassen natuurlijk erg leuk." En dat is in het geval van de dames Eva en Riekje goed gelukt. ''Ik ben ernstig ziek geweest en gelukkig gaat het nu al weer een stuk beter. Zo'n gezellig etentje is dan iets dat zomaar op mijn pad komt, zonder dat ik daar ook maar enig idee van had," zegt Riekje. "En zo zie je waar een doktersbezoek ook toe leiden kan. Nu eens niet van de ene specialist naar de andere, met op de koop toe lange wachttijden. Helemaal niks van dat alles. Maar in plaats daarvan naar een bijzonder restaurant voor een bijzonder etentje."

Het Medisch Centrum legde de wens voor aan Momenti in de Brielse Voorstraat. Bij het Italiaanse restaurant was geen enkele terughoudendheid. "Ze wilde graag als sponsor van deze wens optreden en een geheel verzorgd diner aanbieden. Momenti is meer dan zo maar een Italiaans restaurant. Er is ook een bijzondere wijnbar. De mooiste wijnen worden daar dagelijks gecombineerd met de lekkerste Italiaanse hapjes en diners," zegt Marion van Haaster. "Dus het is meer dan een etentje en dat maakt het extra leuk allemaal." En zo was het ook. Rika en Eva hebben van elke minuut genoten. "Wij hebben gekozen voor vrijdag 27 oktober", zegt Rika. "Vrijdag is een gezellige dag om uit te gaan en maar drie dagen na de 24ste oktober. Dat is onze trouwdag en zo krijgt ook die dag nog een extra leuk tintje.

Zo vierden de twee dames afgelopen vrijdag het leven. "Het was gezellig en ook erg lekker. "Ik ben erg dankbaar." zegt Eva tot slot. Riekje beaamt het knikkend. En dat allemaal terwijl de spoken en ander griezelig gespuis aan de andere kant van het raam tijdens de Brielse Halloween spooktocht voorbij trokken.

Meer berichten


Shopbox