Logo brielschecourant.nl


Een artist impression van het gebied  (bureaut: Bosch Slabbers)
Een artist impression van het gebied (bureaut: Bosch Slabbers)

Schop gaat in de grond op Kickersbloem 3

Hellevoetsluis - Deze week beginnen de werkzaamheden voor de aanleg van het nieuwe bedrijventerrein Kickersbloem 3. Dat is goed nieuws voor de bedrijven die zich er willen vestigen. Na een lange periode van voorbereidingen gaat nu de schop in de grond.

Grondwerkzaamheden

De eerste stap van het ontwikkelen van het bedrijventerrein, is dat de grond geschikt moet worden gemaakt om er op te kunnen bouwen. Dat gebeurt niet meteen voor het hele gebied, maar alleen voor de eerste fase, aan de zijde van het Kanaal door Voorne.

We gaan watergangen graven en bestaande wegen opbreken. Ook vinden er grondwerkzaamheden plaats, gaan we grond voorbelasten en brengen we drainage aan. Vervolgens moet een deel van de grond enige tijd rusten. Daarna gaan we verder met het aanleggen van riolering en de aanleg van de wegen in het gebied.

Een belangrijke stap

Projectwethouder Margriet den Brok: "Sinds de vaststelling van de plannen was er voor de buitenwereld nog weinig te zien in het gebied waar het bedrijventerrein komt. Uiteraard zijn er wel al de nodige gesprekken gevoerd met bedrijven die interesse hebben in een kavel, en werd er achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen voor 'het echte werk'.

Voor bedrijven die zich willen vestigen, is het noodzakelijk dat de infrastructuur op tijd aangelegd is. Het gaat dan bijvoorbeeld om de wegen en de nieuw aan te leggen brug over het Kanaal door Voorne. Daar gaan we nu mee starten. Een belangrijke stap dus! Kickersbloem 3 is belangrijk voor Hellevoetsluis, als het gaat om economie en werkgelegenheid. Dat we nu echt zichtbaar van start gaan, daar ben ik trots op."

Meer berichten


Shopbox