Logo brielschecourant.nl


Foto: Martin van Gurp

'De Proefschuur' van start

Afgelopen zaterdagochtend was het startschot van 'de Proefschuur'. Dit is een coöperatie van ruim vijftig agrarische ondernemers en zo'n negentien financierders wonend en werkend op Voorne-Putten.

De opening was groots met maar liefst alle vier de burgemeesters van Voorne Putten: Brielle, Hellevoetsluis, Nisserwaard en Westvoorne.

Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne, die namens de vier gemeentes het woord voerde, gaf aan dat hij blij is met de coöperatie als verbindende factor van de vier gemeentes. Voorne-Putten mag blij zijn, zo stelde hij, met zo'n mooi initiatief waarbij een belangrijke doelstelling is producten van het land binnen 24 uur bij de deelnemende supermarkten aan te bieden. "Verser zullen agrarische producten nauwelijks aan de consument aangeboden kunnen worden."

Vooralsnog zijn drie supermarkten die de versproducten dagelijks gaan afnemen. Dat zijn de Jumbo in Brielle, de Plusmarkt in Rozenburg en Albert Heijn in Heenvliet. "Dit is het begin en we zullen zeker nog meer supermarkten op Voorne-Putten laten aansluiten," zegt Anneke Lugtenburg van de 'Proefschuur'.

Voordat de 'Proefschuur' echt kon gaan starten, is er veel werk verzet. Niet alleen moest stevig worden nagedacht over het juiste concept, maar minstens zo belangrijk was zo veel mogelijk agrarische bedrijven op Voorne Putten lid te laten worden van de coöperatie. "En dat is goed gelukt met die vijftig die tot de 'Proefschuur' zijn toegetreden," zegt Lugtenburg.

Ook was er veel aandacht voor het logistieke gedeelte. Als dat niet goed voor elkaar is, dan is het onmogelijk om snel de producten vers en wel bij de supermarkten te krijgen. Daar is veel werk in gaan zitten om het allemaal te realiseren.

Drie namen van mensen van het eerste uur werden tijdens de openingspeeches apart genoemd met een stevig applaus voor hen: Colinda Langendoen, Gert Jan van der Pols en Humphrey Imambaks.

Bij de verschillende toespraken viel enkele malen het woord 'passie'. Liefde voor je werk, voor het product en alles wat daarmee samenhangt, is een must om te kunnen slagen met dit initiatief. Peter de Jong van Westvoorne benadrukte dat ook nog eens en sprak alle vertrouwen uit in de 'Proefschuur'. Hij zei trots te zijn dat zo'n bijzondere samenwerking op Voorne-Putten kon ontstaan. Naast het succes dat hij wenste, weet hij zeker dat in menige huiskamer bij het avondeten vanaf nu 'Voorne-Putten' op de borden zal liggen. Daarna volgende de bruisende opening met een glas met bubbels

Meer berichten


Shopbox