Logo brielschecourant.nl


Halloween was er voor jong en oud
Halloween was er voor jong en oud (Foto: Martin van Gurp)

Griezelig druk in Brielle

door Martin van Gurp

Afgelopen vrijdagavond was er voor de tiende keer in het centrum van Brielle de Halloween optocht. Het was griezelig gezellig en misschien nog wel drukker dan vorig jaar. Liesbeth Klee van de Brielse winkeliers- en horecavereniging had het, samen met de andere organisatoren, de afgelopen weken er druk mee gehad.

Niet zonder succes, want je kon op een gegeven moment als het ware over de hoofden lopen. Misschien ook wel door het weer, want het was droog en niet al te koud. En voor degene die wel een opwarmertje konden gebruiken, ging ergens midden in de groep deelnemers of toeschouwers staan. Dan werd je vanzelf warm.

In al die tijd dat Halloween in Brielle gevierd wordt, is het een steeds grotere happening geworden. "De politie schatte dat er vorig jaar tussen de duizend en vijftienhonderd mensen op de been waren. Dan doe je al dat werk bepaald niet voor niks", zegt Liesbeth. De politie denkt trouwens elk jaar opnieuw met ons mee. Ze doen hun slogan van 'Dienstbaar en Waakzaam' alle eer aan. Ik ben echt blij met ze en dat mag ook weleens gezegd zijn."

Het thema was dit jaar 'De klokkenluider van de Brielse dom'. Je zag dat terug bij de vele Briellenaren die zich griezelig creatief verkleed hadden. "Maar het thema uitdragen is helemaal geen must," zegt Liesbeth. "Iedereen is altijd welkom en zo was het dit jaar ook weer. Verkleedde mensen zijn natuurlijk leuk en zeker als ze aan de slag zijn geweest met het thema. Maar gewoon een kijkje komen nemen in het centrum van Brielle is ook prima."

Breeze is de uitspanning onder aan de Brielse brug bij de Brielse Maas. Al jarenlang doen zij meer dan hun best om hun steentje aan het Brielse Halloweenfeest bij te dragen. Deze keer hadden ze een doolhof gemaakt in de Zuidspuistraat tussen de Nobelstraat en de Turfkade. Zij waren een van de velen die ook dit jaar de Brielse Halloween tot een succes maakte. En datzelfde geldt voor de firma Roest uit Vierpolders met hun pompoenen en niet weg te denken tractor. Er waren, zoals elk jaar, weer prijzen te verdienen. Een vakkundige jury kwam tot de volgende prijswinnaars: In de categorie tot 12 jaar: Shania Kershof en Giovanni Pijpers. Van 13 tot en met 18 jaar: Anna van Dalen, en Michel Oomkers. Volwassenen: Chantal Verburg, Marja van Leeuwen en (extra prijs) de heer Poldervaart. Groepen: familie Blok en de familie Eva v.d. Berg en vader en zoon (extra prijs) Jaro en Elian Breen. Engste Huis: familie v.d. Torre en de familie Schats. Pompoen: Café Het Vervolg en Kantoor en Creatief.

Meer berichten


Shopbox