Logo brielschecourant.nl


Foto: Martin van Gurp

Brielse sportweek meer dan sporten

Door Martin van Gurp

Vorige week was het herfstvakantie. In diezelfde week is ook altijd de Brielse Sportweek. Iedereen die er zin in had, kon gaan sporten. Inschrijven was niet nodig. Een gezond portie enthousiasme was het enige dat gevraagd werd.

De organisatie was in handen van de Stichting PUSH. Timon Brosky van PUSH is er trots op dat er een breed aanbod van sporten was, waar veel Briellenaren op afkwamen. Maar er was meer dan sporten alleen. "Als je tenminste het spelen met lego niet als een sport beschouwt. Want ook dat was een activiteit die aangeboden werd afgelopen week." Niet minder dan 42 kinderen waren maandagochtend in de Dukdalf om de meest prachtige bouwwerken te maken.

"Het is trouwens elke keer maar afwachten hoeveel belangstelling er voor een bepaalde activiteit is. Want bij alles wat op het sportmenu stond, ging het om een vrije inloop," zegt Brosky.

Deze keer was er geen voetbal en dat was spijtig. VV Brielle kon vorige week niet voldoende tijd en manschappen vrij maken om een voetbaltoernooi te organiseren. "Volgend jaar gaat het vast weer wel lukken, want er zijn nu al ouders die hebben toegezegd dan als vrijwilliger te helpen bij de organisatie.

Tennisvereniging T.V.E.'68 organiseerde een tennis driedaagse. Ze boften, net als iedereen, met het prachtige najaarsweer. Judo was er in de Trompzaal, waar Ichikan al jarenlang elke keer de organisatie op zich neemt.

Je kon koersballen in de Infirmerie. PUSH had gezorgd voor wat prijsjes. De meeste deelnemers hadden een goeie hand van gooien. Op de eerste mat was het Anneke Scheepsmaker die er met de eerste prijs vandoor ging. Rina Kamies won op mat twee.

Kijkend naar het weekprogramma viel de vertoning van de film 'de GVR' op. Je zou zeggen dat film kijken nou niet bepaald valt onder het begrip 'sport'. "Klopt ook wel," zegt Brosky. "Dat is dit jaar voor het eerst en is een knipoog naar het in oprichting zijnde Brielse Cultuurhuis.

Meer berichten


Shopbox