Logo brielschecourant.nl


de pakketten worden klaar gemaakt
de pakketten worden klaar gemaakt (Foto: Martin van Gurp)

Twaalf jaar voedselbank Brielle

door Martin van Gurp

Volgende maand bestaat de Voedselbank Brielle al weer twaalf jaar. Een globale rekensom leert dat zo'n 15.000 voedselpakketten hun weg naar Brielse en Westvoornse huishoudens hebben gevonden.

"Van de ene kant mogen we daar met z'n allen trots op zijn", zegt voorzitter Wim Doorduin van de Voedselbank Brielle. "Van de andere kant betekent dit ook dat in deze welvaartsmaatschappij de voedselbank bepaalt geen overbodige luxe is."

Waar Wim Doorduin ook trots op is, is dat hij jaar in jaar uit kon bouwen op vrijwilligers. "Dat zijn bijvoorbeeld de mensen hier in Brielle die elke week er weer voor zorgen dat de pakketten netjes gevuld en klaargezet worden. Maar ik denk ook aan het Rode Kruis die week in week uit met hun bus in Spijkenisse de spullen voor ons ophalen." Maar daarmee is lang nog niet alles gezegd. "Wij krijgen het basispakket aan voedselproducten uit Spijkenisse aangeleverd, maar dat is niet altijd voldoende om goede en verantwoorde pakketten voor onze klanten te garanderen. Gezonde producten zijn een must. Daarom hebben we nog een eigen voorraad die we met regelmaat als aanvulling toe voegen."

Het gaat bijvoorbeeld om aanvulling, als er onvoldoende (kwaliteit van) aanbod dreigt. Natuurlijk moet die aanvulling ingekocht worden. "En daar zijn dan weer sponsors voor nodig. Ik ben dan ook blij met AH Brielle die driemaal per jaar het ingezamelde statiegeld van hun winkel aan ons doneren," zegt Doorduin.

Het is tekenend voor de betrokkenheid van Brielle bij de voedselbank dat afgelopen jaar zowel het Maerlant College als de SGS Bahurim acties hebben gehouden voor de voedselbank. Hoewel de Voedselbank Brielle al die twaalf jaren tot nu toe haar hoofd boven water heeft kunnen houden, is het elke keer vechten om weer door te kunnen gaan. "Daarom zijn nieuwe sponsors en bijzondere activiteiten die een extra centje bij ons in het laatje brengen, meer dan welkom."

Wie iets extra's wilt doen kan een bijdrage storten op de rekening van de Voedselbank Brielle; NL87RABO0151324794. Maar ook is het mogelijk om vrijdags tussen 9.00 uur en 11.00 uur houdbare producten langs te brengen.

Naar verwachting zal de Voedselbank Brielle binnenkort het veiligheidscertificaat in ontvangst gaan nemen. Dit zal het tastbare bewijs zijn van de goeie manier waarop de voedselbank te werk gaat. "Bij een eerder gehouden onderzoek scoorden wij niet voor niks 94 procent op het gebied van hygiëne. Als we op dezelfde voet de komende twaalf jaar kunnen doorgaan, dan ben ik tevreden," zegt Doorduin tot slot.

Meer berichten


Shopbox