Logo brielschecourant.nl


Foto: Martin van Gurp

'JP Beauté' nieuw in Zwartewaal

Door Martin van Gurp

Op 1 oktober van dit jaar opende Jane Meijburg 'JP Beauté', haar schoonheidssalon in de Henry Fordstraat in Zwartewaal. In de reeks van bijzondere winkeltjes past deze salon helemaal. Want je kan met een gerust hart spreken van een uniek zaakje daar in Zwartewaal.

Jane Meijburg is een geboren en getogen Zwartewaalse. Nooit heeft ze ergens anders gewoond dan in dit voormalig vissersdorpje onder de rook van Brielle.

"In februari 2013 ben ik thuis voor mezelf begonnen. Ik had altijd al als ideaal schoonheidsspecialiste te worden en toen ik de kans kreeg, om een eigen salon te beginnen, heb ik dat gedaan."

Daarvoor behaalde zij haar vakdiploma's, met als specialisatie o.a. elektrisch ontharen. En ze bekwaamde zich via een aanvullende opleiding tot medisch pedicure. Tot het moment dat ze als zelfstandige verder ging, werkte Jane, naast dat zij in loondienst werkte bij o.a. een schoonheidssalon en een huidtherapeut , sinds februari 2013 dus ook al thuis als zelfstandige. "Ik had mijn vaste baan niet opgezegd. Tot afgelopen zomer werkte ik nog een dag per week in loondienst. Maar nu moet ik het dus helemaal hebben van mijn eigen schoonheids- en pedicuresalon."

Jane mag helemaal niet klagen. De weken in oktober, haar startmaand, gaven haar al een veel belovend begin en positieve reacties. De maanden voor de opening waren hectisch met het oog op de verbouwing van de salon. Samen met haar vriend kocht ze het pand aan de Henry Fordstraat en daar moest veel, zo niet alles, worden opgeknapt. "Eigenlijk was het niet eens opknappen, maar volledig verbouwen," zegt Jane.

Vroeger heeft daar in het pand onder andere een tv/radiozaak ingezeten en ook nog eens een winkel die allerlei potten en pannen verkocht. "Dit winkelpand heeft zes jaar leeg gestaan. Alleen al die leegstand maakte dat we veel werk moesten verzetten."

Eenmaal binnen valt de frisheid en strakke indeling op. "Alles is nieuw. De balie hier hebben we zelf gemaakt van oude vloerdelen", zegt een trotse Jane. En trots mag ze zijn. Het pand blijkt verrassend diep. Achter de balie zijn twee behandelkamers. Die kamers zijn voorzien van de meest moderne apparatuur om alle behandelingen professioneel uit te kunnen voeren. Of het nu gaat om gezichtsbehandeling, bio-peeling, acnebehandeling, epileren, harsen of een pedicure- of manicurebehandeling.

"JP Beauté is toch een unieke winkel", vraagt Jane, zonder een antwoord te verwachten. "En natuurlijk niet alleen maar omdat Zwartewaal nauwelijks nog winkeltjes heeft", lacht ze.

Meer berichten


Shopbox