Logo brielschecourant.nl


Hekelingen maakte er echt een wedstrijd van tegen OVV, maar uiteindelijk won de titelfavoriet nog overtuigend met grote cijfers op vreemde bodem (foto: John de Pater)
Hekelingen maakte er echt een wedstrijd van tegen OVV, maar uiteindelijk won de titelfavoriet nog overtuigend met grote cijfers op vreemde bodem (foto: John de Pater) (Foto: Cris Rolandus)

OVV maakt favorietenrol waar

door Cris Ronaldus

De cijfers na drie wedstrijden zijn alleszeggend. Drie gespeeld, negen punten. Eenentwintig goals voor, drie tegen. OVV is lijstaanvoerder in de vierde klasse G, samen met het eveneens foutloze Zwartewaal, en het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de ploeg van trainer Rob Vuik nog van die plaats verdwijnt dit seizoen. Iedereen verwacht een titel voor de voormalige zondagploeg.

OOSTVOORNE – Met een groot deel van de selectie van vorig seizoen, toen eersteklasser op zondag, is OVV in de kelder van het zaterdagvoetbal de gedoodverfde titelkandidaat. "Dat weten wij ook wel. Wij zijn zelf onze grootste vijand. De grootste uitdaging is om iedere week scherp te blijven. Bij de les te zijn. Dat is een hele opgave," aldus trainer Rob Vuik.

Afgelopen weekend was de koploper van 4H buitenshuis met 5-1 te sterk voor Hekelingen. Een week eerder boekte OVV een monsterzege op het Rotterdamse Spartaan '20. Het werd liefst 14-1. "Dat was ook niet leuk. Voor ons niet, voor de tegenstander niet. Ik had het niet verwacht, want tegen SCO '63 had die ploeg het best goed gedaan (3-3)."

Vuik loopt lang genoeg mee in de amateurvoetbalwereld. OVV kan de titel niet mislopen, dat zal hij vaak genoeg horen dit seizoen en heeft hij al vaak genoeg mensen horen zeggen. "Ja, dat klopt. Toch probeer je daar niet in mee te gaan. Wil je niet in mee gaan. Het komt ons niet aanwaaien, alle clubs willen juist van OVV winnen. En om de wedstrijd tegen Hekelingen erbij te pakken, wij hebben het daar best moeilijk gehad een uur lang. Hekelingen speelde een prima wedstrijd. Voetballend moet het van onze kant beter, maar we scoren wel makkelijk. Zag je na de 1-1 van Hekelingen, toen gaven wij even gas."

Ad Reijtenbagh, trainer van Hekelingen, werd er moedeloos van in de dug-out. "Toen wij na een 1-0 achterstand bij rust 1-1 maakten, wilden de spelers meer. Ik heb een jonge ploeg, met zoveel drang naar voren. Ja, dan loop je tegen OVV in het mes en verlies je alsnog ruim met 5-1. OVV wordt kampioen. Wij speelden echt een hele goede wedstrijd, maar aan het eind van de rit krijg je er gewoon vijf om je oren. Dat zegt voldoende over de individuele kwaliteit bij OVV," aldus de oefenmeester van Hekelingen, die met zijn ploeg op vier punten staat na drie duels. Komende zaterdag speelt OVV een thuiswedstrijd tegen WCR uit Rhoon. Die ploeg heeft zeven punten. Afgelopen weekend won WCR op eigen veld met liefst 9-1 van het zwakke Simonshaven. De grote cijfers zijn sowieso opvallend in de vierde klasse G. Naast de 14-1 van OVV stond de teller bij andere duels ook al op 10-3, 8-0 (drie keer) en 7-1. Medekoploper Zwartewaal speelt zaterdag thuis tegen Abbenbroek.

Reageer als eerste
Meer berichten