Logo brielschecourant.nl


De modeshow werd een doorslaand succes (Foto: Martin van Gurp)
De modeshow werd een doorslaand succes (Foto: Martin van Gurp)

Brielle's Got Fashion geslaagd

Brielle - Afgelopen donderdag, werd al weer voor de zevende keer 'Brielle's Got Fashion' gehouden. Ook deze keer speelde het zich allemaal af in de Catharijnekerk. Nog nooit werden er zo veel kaarten verkocht als deze keer. Niet minder dan vijfhonderd gingen er over de toonbank. De kerk was dan ook tot de allerlaatste plaats bezet.

De burgemeester was ook van de partij en verklapte dat het de eerste keer was, dat hij de modeshow bijwoonde. Het waren overigens vooral dames die het talrijke publiek vormde. Volgens ingewijden waren er 4 betalende mannen en 496 betalende vrouwen.

Petra de Ruiter van 'Pandora mode & schoenen' aan de Nobelstraat, was zeven jaar geleden de initiatiefneemster van 'Brielle's Got Fashion. Ze is, samen met zo'n twintig andere mannen en vrouwen, nog steeds intensief betrokken bij de modehappening. Petra zal, samen met alle anderen, tevreden hebben teruggekeken op vorige week donderdag. Want een succes werd het en hoe!

Gepland stonden twee optreden van zangeres Saskia Duran. Op het laatste moment moest zij i.v.m. ziekte afzeggen. Zangeres Monique van der Ster was een meer dan een goeie vervangster. Niemand onder het publiek zal gemerkt hebben dat Monique even 'snel' moest invallen.

De modeshow was bijzonder. Zo waren er maar liefst 23 Brielse ondernemers die meededen met hun modellen op de catwalk. "Zo veel zijn het er nog nooit geweest," zei gastvrouw Suzanne Mulder van RTV Rijnmond. In totaal waren 31 deelnemende winkeliers betrokken bij 'Brielle's Got Fashion', waaronder 'Ccino koffiebar' aan de Turfkade. Een nieuwe ondernemer die al snel na de opening van de bar aan de Turfkade, nadrukkelijk aan de weg timmert.

Niet alleen hoorde je oh's en ah's toen kinderen met een bravoure waar menig model nog een puntje aan kan zuigen, bezit namen van de catwalk. Gereageerd werd er ook toen mannen, sommigen bekende Briellenaren, ten tonele verschenen. Daar hadden de toekijkende dames, gezien het geluid uit de zaal, wel lol in.

Traditioneel werd de modeshow overigens geopend door 'de Kapper'. Daarmee was er ook aandacht voor andere zaken dan kledingmode. Dat er volgend jaar weer een modeshow zal worden gehouden, daar twijfelt eigenlijk niemand aan. En of Brielle het mode-hart vormt op Voorne Putten en Rozenburg? Uiteindelijk was er maar één conclusie; ja, Brielle is in wijde omgeving de modestad, waar je geweest moet zijn om op de hoogte te komen van de laatste modetrends rond kinderkleding en kleding voor volwassenen.

Reageer als eerste
Meer berichten