Logo brielschecourant.nl


Foto: Cris Rolandus

Rockanje verliest van sterk DRL

De voetballers van Rockanje wachten in de derde klasse D nog op de eerste punten van dit seizoen. Na de nederlaag van vorige week tegen SV Charlois (2-1) was afgelopen weekend DRL te sterk voor het team van trainer Hans de Heer (1-3).

Door Cris Rolandus

ROCKANJE – En dus eindigde de eerste thuiswedstrijd voor de promovendus in mineur. De uitslag was wel terecht, volgens De Heer. "DRL was gewoon de betere ploeg, een heel compleet elftal. Ze wonnen een week eerder niet voor niets met 7-1 van Rozenburg, toch een kampioenskandidaat in deze afdeling," aldus de oefenmeester van de Rockanjenaren. Tegen de Rotterdammers startte Rockanje sterk. "We kwamen op een 1-0 voorsprong, maar na de 1-1 na een fout van ons, zijn we nooit meer in de wedstrijd gekomen. In de tweede helft kwamen wij er niet meer aan te pas en dus verlies je terecht. Moet wel zeggen dat aan beide goals van DRL een luchtje van buitenspel zat. Discutabel, maar oké."

Met de nederlaag tegen DRL kon De Heer leven, met het verlies in de eerste speelronde tegen SV Charlois niet. "Was een gelijkspel wel op z'n plaats geweest vind ik. Ons programma aan het begin van de competitie is niet makkelijk, met Charlois, DRL en komende zaterdag SC Botlek, dat wel slecht is gestart aan het seizoen overigens. Maar dat zegt niets na twee wedstrijden. Dit is een hele sterke afdeling, wij komen in het rechterrijtje, tegen die ploegen moeten wij het ook laten zien. Wij moeten onze mouwen opstropen op dit niveau als nieuwkomer. Het gaat allemaal iets sneller. En fouten worden sneller afgestraft, dat zag je bij die 1-1 van DRL afgelopen zaterdag. In de vierde klasse vorig seizoen speelden wij tegen teams met drie of vier goede voetballers. Op dit niveau staat op elke positie een jongen die aardig kan voetballen. Daarnaast hebben die clubs ook genoeg keuze naast de basiself," weet De Heer, oud-trainer van onder andere Hellevoetsluis, NBSVV en Nieuwenhoorn. SC Botlek is de volgende tegenstander. Het team van trainer Arjan Vuik is verrassend nog puntloos. Afgelopen weekend was NSVV met liefst 5-0 te sterk.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox