Logo brielschecourant.nl


Hellevoetsluis leidt na de overwinning (Foto: PR)
Hellevoetsluis leidt na de overwinning (Foto: PR)

Hellevoetsluis nog zonder puntverlies

Hellevoetsluis - Waar Hellevoetsluis gezien de zware start van de competitie gehoopt had aan de eerste 2 wedstrijden toch minimaal 2 punten over te houden, wist het zowel degradant Neptunus-Schiebroek als titelkandidaat BVCB met 3-1 te verslaan.

Daardoor staan de mannen van Edwin de Koning nu met 6 punten uit 2 wedstrijden samen met Alexandria '66 bovenaan. Op de overwinning tegen de ploeg uit Bergschenhoek viel niets af te dingen. Het eerste doelpunt was kenmerkend voor de progressie die Hellevoetsluis ten opzichte van het afgelopen seizoen heeft gemaakt. Met de komst van Maurice Schaap als assistent-trainer wordt er zowel aanvallend als verdedigend veel op dode spelmomenten getraind. Het eerste doelpunt, al na 12 minuten, kwam dan ook uit een door Onur Furuncu uitstekend getrapte hoekschop, die door de instormende Victor Hartog werd ingekopt (1-0). Door de vroege treffer moest BVCB op jacht naar de gelijkmaker. Voor rust kreeg het één grote kans om iets aan de achterstand te doen, maar de kopbal van de met een tulband getooide geheel vrijstaande nummer 7 belande naast het doel. Hellevoetsluis stelde daar een spetter van Onur Furuncu tegenover, die op de lat uiteenspatte. Ook Ken Luyendijk verscheen alleen voor de keeper, maar zijn lob werd door de doelman geblokt.

Aandringend Hellevoetsluis

In de tweede helft een aandringend BVCB, maar het moest bedacht zijn op de snelle uitvallen van de rood-witten. Onur Furuncu brak in de 53e minuut weer eens door over de linkerflank en zijn harde voorzet werd door een BVCB-verdediger achter zijn eigen doelman gewerkt (2-0). Hellevoetsluis, gesteund door de fanatieke eigen aanhang, zat op rozen, maar 1 tegentreffer kon alles weer veranderen. Hoewel de verdediging, soeverein geleid door Jeffrey de Koning en Öner Sang-A-Jong, geen kansen weggaf, was het een mooi ingeschoten vrije trap vanaf 20 meter, die in de 67e minuut voor de aansluitingstreffer zorgde (2-1). BVCB maakte haast door de bal snel uit het net te halen en ging voor de gelijkmaker, maar tot een echt offensief leidde dat niet. De beste kansen waren dan ook voor Hellevoetsluis, maar een counter van BVCB leidde bijna tot de 2-2. Onur Furuncu had een prima actie over de rechterkant en werd binnen de beruchte lijnen gestuit. Heel Hellevoetsluis schreeuwde om een strafschop, maar de doelman wierp de bal snel op de nummer 10, die, na een paar Hellevoeters gepasseerd te hebben, oog-in-oog kwam met doelman Ribaric, die zijn doel prima verkleinde.

Ongrijpbaar

Meer kansen kreeg de ploeg uit Bergschenhoek niet en het was in de 90e minuut de ingevallen Wouter Besters die aan alle onzekerheid een einde maakte. Uitblinker Ken Luyendijk, vaak weer ongrijpbaar voor zijn tegenstanders, ontsnapte aan de linkerkant, kwam aan de achterlijn en trok de bal terug, waar Besters klaar stond om de door hemzelf gesponsorde wedstrijdbal het laatste tikje te geven (3-1)

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox