Logo brielschecourant.nl


Marian Dekker in haar winkel
Marian Dekker in haar winkel (Foto: Martin van Gurp)

Knuffel & Co meer dan een winkel

Brielle heeft een aantal unieke winkels. Een daarvan is dierenspeciaalzaak 'Knuffel & Co' gevestigd bij het water aan de Lijnbaan. Sinds 1989 is Marian Dekker de eigenaresse. Tijdens het gesprek blijkt dat Knuffel & Co veel meer is dan een dierenspeciaalzaak.

door Martin van Gurp

De dierenspeciaalzaak heeft alles voor de hond, kat en voor andere kleine huisdieren, zoals bijvoorbeeld het konijn of cavia. Maar op visjes en vogeltjes na zijn er geen dieren te koop. "Het gaat inderdaad om allerlei producten voor dieren; van brokjes tot manden, van riemen tot zaagsel en van kooien tot zangzaad. Eigenlijk alles wat nodig is om een huisdier te houden", zegt Marian.

Maar 'Knuffel & Co' is nog veel meer dan alleen maar een dierenspeciaalzaak. Tegenwoordig staat Marian zelf nog maar af en toe in de winkel. Meestal is ze druk aan de slag met allerlei andere activiteiten die nauw verbonden zijn aan dieren en de dierenspeciaalzaak.

"Ik ben hondentrainster en dus regelmatig met zowel het baasje als de hond in de weer. Dat kan uiteraard niet in de winkel." Marian is dus veel op pad.

Hoe verder het gesprek vordert, hoe meer bevlogen dat ze praat over waarmee ze allemaal de dag vult. Uit alles blijkt haar liefde voor de dieren. Ze reikt een folder aan met de tekst "Samenwerken is veel leuker dan alleen. Dus heb je ideeën voor workshops bij ons, of wil je samen iets doen? Laat het ons weten."

Het is dan ook geen toeval dat ze betrokken is bij de onlangs opgerichte stichting 'Puppy sociaal'. Deze stichting heeft als doel isolement van mensen te voorkomen of op te heffen. "Mijn ervaring is dat honden heel goed hun rol spelen bij het opheffen van bijvoorbeeld eenzaamheid." De stichting heeft er inmiddels goeie ervaringen mee.

Voor in de winkel, naast de ingang, is een kleine, maar volledig geoutilleerde trimsalon. Deze ruimte verhuurt Marian. Regelmatig is er dus leven in de brouwerij, terwijl het niet om klanten van de winkel gaat.

Als onderdeel van de Brielse natuurklas, verzorgt Marian ook nog een aantal lessen voor de basisschooljeugd. Die lessen staan helemaal in het teken van dieren. "Hartstikke leuk om te doen", zegt Marian. "En dan had ik nog niks gezegd over lezingen en workshops die ik geef en soms laat geven in de ruimte boven de winkel. Eigenlijk best veel allemaal", sluit ze lachend af.

Dierenspeciaalzaak Knuffel & Co is inderdaad veel meer dan een winkel.

Reageer als eerste
Meer berichten