Logo brielschecourant.nl

Zing je fit met Germaine Compier

Germaine Compier
Germaine Compier (Foto: Martin van Gurp)

Op verzoek van de Volksuniversiteit van Westvoorne heeft Germaine Compier de cursus "Zing je Fit" ontwikkeld. Sinds zo'n jaar of vier wordt deze cursus aangeboden, zowel in Rockanje als in Hellevoetsluis en dit jaar ook voor het eerst in Brielle.

door Martin van Gurp

Germaine Compier is een professional die veel ervaring heeft op zang- en theatergebied.

Zij begeleidt als zangcoach beginnend en gevorderd zangtalent, geeft onder andere de cursus 'Zing je Fit' en coacht koren. Je mag Germaine op het gebied van de zangkunst gerust een duizendpoot noemen.

"Leeftijd van cursisten, zangers en zangeressen speelt bij 'Zing je fit' geen enkele rol. Ik werk met jongeren en al wat ouderen. Ook het genre muziek kan erg wisselen. Soms gaat het om popmuziek, maar net zo goed om klassiek en van musical tot opera," zegt Germaine.

"Door te zingen gaat je bloed als het ware sneller door je lijf stromen. Dat geeft je extra zuurstof en energie. Je wordt er vrolijk en fitter door", verklaart Germaine de naam van de cursus.

In de cursus 'Zing je Fit' leer je o.a. je adem goed te gebruiken. Je doet oefeningen waarmee je goed hoog en laag kunt zingen en je leert je stem op een verantwoorde manier te gebruiken.

Germaine doet overigens meer dan alleen met de stem aan de slag te gaan. Ze zegt daarover: "ook wordt er gewerkt om de inhoud van een tekst goed tot zijn recht te laten komen. Dat maakt de kans op een goed optreden of een goede auditie alleen maar groter". Vanuit je gevoel en hart zingen, wordt je gelukkig, is een van de motto's van Germaine. Waarom is de cursus een succes? Germaine hoeft over het antwoord niet na te denken. "Omdat de cursisten, na misschien eerst wat schroom, altijd met veel plezier zingen en ze vanaf de eerste cursusdag ervaren dat ze spelenderwijs aan het leren zijn."

Zodra de eerste cursus van 'Zing je Fit' achter de rug is, is het de bedoeling om thuis gelijk aan de slag te gaan met het oefenen van het zingen van je eigen muziek. Al heel snel zijn er al resultaten.

"Deze cursus is voor iedereen die graag wil zingen maar nog niet zo goed durft. Bedoeld voor iedereen die al een beetje kan zingen en voor iedereen die graag in groepsverband wil zingen," prijst Germaine nog een keer 'Zing je Fit', aan.

Op donderdagmiddag 12 oktober start de cursus in de Welkomkerk te Rockanje, aanvang 14.00 uur.

Voor verdere info: Cisca de Haan, tel. 0181 402630, cisca.de.haan@hotmail.com

of www.germainecompier.nl of 06 233 17 071

Reageer als eerste
Meer berichten