Logo brielschecourant.nl


Petra de Ruiter van Brielle's Got Fashion' (Martin van Gurp)
Petra de Ruiter van Brielle's Got Fashion' (Martin van Gurp)

Zevende Brielle's Got Fashion

Brielle - Morgenavond, donderdag 5 oktober, wordt al weer voor de zevende keer 'Brielle's Got Fashion' gehouden. Ook deze keer gaat het zich allemaal afspelen in de Catharijnekerk. Petra de Ruiter van Pandora mode & schoenen aan de Nobelstraat, weet nog goed hoe het allemaal begon. "Ik liep al een tijdje rond met het idee iets voor Brielle te organiseren. Niet zo gek natuurlijk dat ik op de gedachte kwam iets te gaan organiseren rond mode."

Petra is al 23 jaar eigenaresse van Pandora en werkte er voor die tijd al als medewerkster. Dat betekent zo'n 30 jaar ervaring in de modewereld. Met die ervaring heeft Petra een eigen ontwikkelde visie op kleding, schoenen en mode.

Vanaf het eerste uur betrok Petra een aantal dames bij het uitwerken van haar ideeën en daar is inmiddels het niet meer weg te denken 'Brielle's Got Fashion' uit ontstaan. "Het gaat om een modeshow, die eigenlijk veel meer is dan dat", zegt Petra enthousiast. Zo zullen de meeste mensen Petra kennen: een enthousiaste vakvrouw, die staat voor wat ze zegt en Brielle een warm hart toe draagt.

Er zijn eenendertig Brielse deelnemers aan het evenement; van de 'kaashandel 't Voorhuys', tot aan 'Philipse en partners koffie' en van 'Tuincentrum van den Berg' tot aan 'JP verse patat. "Als je de lijst van deelnemers doorneemt, dan blijkt alleen daar al uit, dat 'Brielle's Got Fashion' inderdaad veel meer is dan een modeshow.

"De avond wordt geopend door Saskia Duran. Zij is een zangeres met allure. De gastvrouw zal Suzanne Mulder van RTV Rijnmond zijn. "Suzanne is erg betrokken bij wat wij doen hier in Brielle. Ze denkt mee, geeft tips en woont vergaderingen bij van het "Brielle Got Fashion' team."

Het zijn zo'n zes dames die de organisatie van het Brielse modespektakel voor hun rekening nemen. Inmiddels krijgen ze steun van de gemeente Brielle en ook van de winkeliersvereniging. Petra is daar erg blij mee.

"Er zijn eenentwintig Brielse kleding- en modewinkeliers die ieder een deeltje van de modeshow verzorgen. En wat zo aardig is, zijn de verschillen in kleding zoals die geshowd zullen gaan worden, de bijzondere accessoires en verschillende invalshoeken waarop de deelnemers zich presenteren."

Er zijn in totaal vierhonderdvijftig toegangskaarten. "De meesten zijn verkocht. Wie er nog bij wil zijn, moet snel wezen", sluit Petra af. De Catharijnekerk gaat open om 19.15 uur. Start van de modeshow is om 20.00 uur. Voor de laatste kaarten kunt u terecht bij Zwart Wit, Pandora, Ibiza, Hoofdwacht of Bont of The Stone.

Reageer als eerste
Meer berichten