Logo brielschecourant.nl


Foto: Cris Rolandus

Nieuwenhoorn en Brielle gelijk

De kop is eraf, in de eerste klasse B. Nieuwenhoorn en Brielle stonden in de seizoenouverture afgelopen zaterdag tegenover elkaar en het duel eindigde onbeslist: 1-1. De gasten kwamen in de absolute slotfase op gelijke hoogte tegen de promovendus.

Hellevoetsluis - Brielle-trainer Ben Spork had gemengde gevoelens na afloop van de derby. "Ik kan ermee leven omdat wij laat de 1-1 maken, maar gezien het beeld van de wedstrijd hadden wij meer verdiend. Nieuwenhoorn heeft over de hele wedstrijd drie kansen gekregen, waarvan twee afstandsschoten. Daarvan ging er één in. Wij hebben zeker zes a zeven goede mogelijkheden gehad, waren dominant in het spelbeeld. Dan moet je eigenlijk winnen."

Spork was met name tevreden over de eerste helft van de eerste helft. "In het eerste half uur speelden wij heel goed. Na de 1-0 van Nieuwenhoorn na rust zag je bij ons de vertwijfeling in de ploeg, maar daarna pakten we het goed op. Na de 1-1 kregen we zelfs nog kansen om te winnen," aldus de trainer, die genoot van de derby. "Wel mooi om juist tegen Nieuwenhoorn te starten dit seizoen. Een prachtige ambiance, voor dit niveau. Met veel mensen langs de kant, van Nieuwenhoorn én Brielle. Iedereen stond op scherp."

Brielle is net als vorig seizoen ambitieus. In de afgelopen voetbaljaargang eindigde Sporks elftal als vijfde. FC 's-Gravenzande pakte de titel, voor runner-up SC Feyenoord. De Rotterdammers openden afgelopen zaterdag met een 4-0 overwinning bij Nieuw-Lekkerland en zijn de eerste lijstaanvoerder in 1B. "Voor mij de favoriet voor het kampioenschap. Maar dit is sowieso een loodzware competitie met goede ploegen. Kloetinge, Deltasport, Heinenoord, noem maar op. Wij willen wel weer meedoen."

Aan de titel denkt Spork niet. "We spelen om promotiekansen. Het kampioenschap is denk ik te hoog gegrepen, daarvoor is onze selectie te smal. Dat is overigens een bewuste keuze. We moeten een beetje mazzel hebben, niet te veel blessures krijgen."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox