Logo brielschecourant.nl


Germaine Compier start samen met Margareth van Rooijen de cursus Muziektheaterwerkplaats.
Germaine Compier start samen met Margareth van Rooijen de cursus Muziektheaterwerkplaats.

"Ontdekken vormt de rode draad"

Germaine Compier start samen met Margareth van Rooijen op dinsdagmiddag 3 oktober in de Welkomkerk in Rockanje om 13.30 uur een nieuwe cursus ' Muziektheaterwerkplaats'.

Rockanje - Vorig voorjaar werd de cursus door de twee dames in Zwartewaal voor de eerste keer gegeven. Inmiddels werd onder de paraplu van de Volks Universiteit Westvoorne een tweede serie workshops verzorgd. Dat is zo goed bevallen dat er, weer in Rockanje, voor een derde keer de cursus door de twee dames gegeven gaat worden.

Het doel van de cursus is de basiskennis van toneelspelen en zingen bij te brengen. En dat in combinatie met elkaar, bedoeld voor iedereen die enthousiast is over zingen, muziek en toneelspelen. Laagdrempelig en in een ongedwongen sfeer doen de cursisten basiskennis op en wordt er gewerkt aan het vergroten van vaardigheden in toneelspel, beweging, zang, speltechniek, tekstinterpretatie en houding. "Het is voor ons nu niet nieuw meer, maar spannend blijft het, zegt Margareth. "

Items als tekstinterpretatie, drama, zang, ademhalingstechnieken en articulatie, passeren straks naadloos in de workshops. "Maar het gaat ook om bij jezelf te verbeteren van wat je al in je hebt en daar hoort bijvoorbeeld het omgaan met druk, het leren focussen, het bewust worden van je eigen houding bij, zegt Germaine". "Bijkomend is dat je als vanzelf ook meer zelfvertrouwen opdoet", vult Margareth nog aan.

Je moet achttien jaar of ouder zijn om mee te kunnen doen. "En een maximumleeftijd kennen we niet", zegt Germaine lachend. "Op een van de eerdere cursussen zat een dame van 80 jaar." Het moet eerst en vooral gaan om het enthousiasme van deelnemers die er zin in hebben. De cursist wordt niet opgeleid tot professioneel toneelspeler, muzikant of zanger. Maar hoe leuk kan het zijn om bij wijze van hobby straks mee te kunnen gaan doen aan amateur- muziek-, theater- of musicalopvoeringen?

De term 'workshop' wordt niet voor niks gebruikt. Hoewel de zangtechnieken en de dramatheorie niet wordt vergeten, zal de cursist vooral aan het werk zijn. Ontdekken wat muziek, zang, drama en toneel allemaal voor je betekenen kan, vormt de rode draad. "Werken in de zin, dat de deelnemers vooral zelf aan de slag gaan", verduidelijkt Germaine, waarbij er elke week een nieuwe toneelopdracht wordt gegeven om met elkaar te spelen, aangevuld met zang waardoor er muziektheater ontstaat. Soms hilarische maar ook zeer gevoelige momenten passeren de revue.

Voor meer informatie: Margareth van Rooijen ( www.villaschoutenhoeck.nl) en Germaine Compier (www.germainecompier.nl).

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox